Borgå skolornas mästerskapstävling i orientering avgjordes i soligt höstväder

Borgåskolornas orienteringsmästerskap avgjordes i Kokonterrängen 28.9.2023 i soligt höstväder. OK Trian stod som arrangör tillsammans med Porvoon Urheilijat och Borgå stads idrottstjänster och tävlingscentralen var vid simplatsen i Kokon. Där samlades 120 ivriga 3-6 klassister från olika skolor i Borgå. Det fanns fyra serier i tävlingen, för klasserna 3-4 och 5-6 för flickor och samma för pojkar. Dessutom kunde eleverna orientera utan tidtagning ensamma eller tillsammans med en kompis i två olika klasser utom tävlan.

För eleverna i klasserna 3-4 erbjöds en bana på 1,3 km med 7 kontroller, som man kunde löpa med stöd av friluftsleder och stigar. På den här banan hade man lagt ut glada och ledsna ansikten för att visa rätt riktning åt orienterarna. Den snabbaste tog sig igenom banan på under 7 minuter. 5-6 -klassisterna hade i sin tur en lite längre bana, 2 km med 6 kontroller, som orienteringsmässigt var lite mera krävande. Den
här banan kom den snabbaste igenom på lite drygt 13 minuter.

Efter att tävlingsserierna var klara fick de som löpte utom tävlan ge sig iväg på samma banor och alla klarade sig fint i mål.


Banorna skulle förstås löpas i nummerordning och man måste ha en stämpling i emit-kortet från alla kontroller. Många råkade ut för små missöden vid kontrollerna, som att man sprang förbi kontrollen utan att stämpla, stämplade vid fel kontroll osv. För bortlämnade stämplingar lades det till 10 min/avsamkad kontroll.

Solen värmde skönt vid prisutdelningen, då Ella och Christian från Borgå Idrottstjänster överräckte medaljerna åt de sex bästa i tävlingsserierna. Stort grattis till medaljörerna och alla andra deltagare!


Stort tack till alla deltagare och till arrangörerna OK Trian, Porvoon Urheilijat och Borgå idrottatjänster.

Resultaten hittar du här

Kategorier:
Aktuellt Nyheter Resultat