Föreningsverksamhetens årsplan och Suunta huipulle verksamhet

Föreningens årsplan 2024 (preliminär) hittar du här.
Träningsspecifik information och aktuell information om träningar och verksamheten hittar du i Nimenhuuto.

Förutom Suunta Huipulle -samarbetet är FSOs träningar och läger grundläggande delar av OK Trians träningsverksamhet.

Lue lisää Suunta Huipulle -seuraohjelmasta>>

SUUNTA HUIPULLE SEURAOHJELMA

Suunnistusliiton Suunta Huipulle -ohjelma tukee seuroja innostavien ja kehittävien valmennusympäristöjen rakentamisessa. Huippu-urheilu- ja seuratoimintaa kehitetään yhteistyössä liiton ja muiden seurojen kanssa erityisesti suunnistajan polun valintavaiheen suunnistajia ajatellen. Tavoitteena on, että valmennustoiminnan kehittyminen näkyy erityisesti huippusuunnistajan tai huipulle tähtäävän suunnistajan arkivalmennuksessa ja -ympäristössä.

OK Trian on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Helsingin Suunnistajat, Lynx, Espoon Akilles ja Espoon Suunta. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2024 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

OK Trianin urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta:

https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/suunta-huipulle-kehittamisohjelma/

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  Esim. syksyllä on yöcup, talvella sprintti- ja kesällä keskimatkapankki.

LEIRIPÄIVÄ- JA LEIRISUUNNITELMAT 2023-24

Kick off -päivä 2.12. Porvoo

Tampereen sprinttiviikonloppu 6.-7.1.

FSO-träningsdag Porvoo, 10.2. (siirtyy maaliskuulle)

Pääsiäisleirit: Göteborg ja nuoremmille Varsinais-Suomi (yhteistyössä FSO-seurojen kanssa

NuJu-leiripäivät: ajankohta avoin

Lisäksi talven aikana varaus Hankoniemen leiripäiviin lyhyellä varoitusajalla, jos siellä sulaa maastoa.

SuHu -leirit:

Kotileiriviikonloppu: 25.-26.11.2023 Janakkala/Riihimäki/Espoo. Teemana epätyypilliset maastotyypit. 

Suunta Huipulle -leiri on Kisaryhmälle suunnattu leiri Keski-Suomessa 11.-14.7.2023. Leirin majoitus ja harjoitukset sijaitsevat Jyväskylän pohjoispuolella Hankasalmella ja Rautalammilla. Teemana on valmistautuminen SM -keskimatkaan ja -viestiin. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa kilpasuunnistaja ja Suunta Jyväskylän valmentaja Pauli Leinonen.

TESTAUSTOIMINTA 2024

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 7.3.2024 Esportilla, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)
  • Maastotesti: Kisakalliossa, huhti-toukokuu.

Kysymyksiin liittyen OK Trianin Suunta Huipulle-seuraohjelmaan ja valmennustoimintaan vastaa valmennuspäällikkö Jussi Aumo (jussi.aumo@oktrian.fi, 050 590 5644).