Seuratoiminnan vuosisuunnitelma ja Suunta Huipulle-seuraohjelma

OK Trianin valmennuksen vuosisuunnitelman löydät täältä ja ajankohtaiset tiedot viikottaisista harjoituksista Nimenhuudon kalenterista.

Suunta Huipulla -yhteistyön lisäksi tärkeä osa OK Trianin valmennustoimintaa ovat FSOn leirit ja harjoituspäivät.

SUUNTA HUIPULLE SEURAOHJEMA

Suunnistusliiton Suunta Huipulle -ohjelma tukee seuroja innostavien ja kehittävien valmennusympäristöjen rakentamisessa. Huippu-urheilu- ja seuratoimintaa kehitetään yhteistyössä liiton ja muiden seurojen kanssa erityisesti suunnistajan polun valintavaiheen suunnistajia ajatellen. Tavoitteena on, että valmennustoiminnan kehittyminen näkyy erityisesti huippusuunnistajan tai huipulle tähtäävän suunnistajan arkivalmennuksessa ja -ympäristössä.

OK Trian on mukana Suunta Huipulle -seuraohjelmassa. Yhteistyöseuroja Uudenmaan alueella ovat Helsingin Suunnistajat, Lynx ja Espoon Suunta. Yhteistyö lähiseurojen kanssa muodostuu yhteisistä harjoituksista, testeistä, leiripäivistä ja kesälle 2023 suunnitellusta kesäleiristä. 

Suunta Huipulle -seuraohjelman tavoitteena on lisätä seurojen välistä yhteistyötä ja kehittää tätä kautta harjoittelun laatua ja harjoitusmaastojen monipuolisuutta. Yhteistyö myös vähentää yksittäisen seuran työtaakkaa vastuun jakautuessa laajemmalle porukalle.

OK Trianin urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää myös muiden Suunta Huipulle -seuraverkostoon kuuluvien seurojen harjoituksia ja leirejä eri puolilla Suomea. Yhteistyöseurat ja linkit heidän SuHu -toimintaansa löytyvät Suunnistusliiton sivuilta:

https://www.suunnistusliitto.fi/huippu/akatemiavalmennus-ja-alueet/suunta-huipulle-kehittamisohjelma/

Viikkoharjoitukset:

Viikkoharjoitukset toteutetaan osana Urhea -akatemiatoimintaa, jossa on mukana muutkin Uudenmaan alueen seurat. Viikkoharjoituksia on tarjolla vuoden ympäri. Seurojen yhteisharjoituksista sovitaan tapauskohtaisesti, mutta pääasiassa seurat käytännön syistä harjoittelevat oman aikataulunsa mukaan ja harjoitusyhteistyö toimii harjoituspankki -periaatteella.  Esim. syksyllä on yöcup, talvella sprintti- ja kesällä keskimatkapankki.

LEIRIPÄIVÄ- JA LEIRISUUNNITELMAT 2022-23

  • 2.10.2022 Jukola -leiripäivä Porvoossa (OK Trian)
  • 2.-4.12.2022 Kotileiriviikonloppu Espoo, Kirkkonummi, Helsinki, Porvoo (EsSu, Lynx, HS, OK Trian)
  • 29.4.2023 leiripäivä Lahdessa rinnesuunnistusteemalla
  • 12.-16.7.2023 Suunta Huipulle -leiri Joensuussa. Suunnattu HD 15-21 -vuotiaille. Harjoituksiin haetaan haastavia, raskaita ja uusmaalaisille vieraampia maastotyyppejä sekä valmistaudutaan samalla tulevan syksyn SM-pitkälle. Leirin suunnittelusta ja erityisesti nuorten sarjalaisten valmennuksesta vastaa Kalevan rastin valmentaja ja urheilija Jere Pajunen.  

Kalenteriin saattaa tulla muita leiripäiviä tai leirejä vuoden mittaan.

TESTAUSTOIMINTA 2023

Seurojen yhteinen ratatesti ja maastotesti järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä:

  • Ratatesti 3000 m / 5000 m: Talvi 9.3.2023 Esportilla, syksy akatemian koordinoimana syys-lokakuussa (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)
  • Maastotesti: Kisakalliossa, 14.5.2023 (näyttökisa) ja syksyllä akatemian järjestämänä (tai myöhemmin sovittu ajankohta seurojen puolesta)

Kysymyksiin liittyen OK Trianin Suunta Huipulle-seuraohjelmaan ja valmennustoimintaan vastaa valmennuspäällikkö Jussi Aumo (jussi.aumo@oktrian.fi, 050 590 5644).