Vauhtiryhmä

Kenelle?
Vauhtiryhmän toiminta on suunnattu 11-14 vuotiaille junnuille.
Vauhtiryhmään siirtyvän on kyettävä itsenäisesti suunnistamaan suoran radan.

Tavoitteet
*
Kehittää suunnistuskoulussa opittuja suunnistustaitoja siten, että ryhmäläiset suoriutuvat yksin tavallisesta H/D14 tasoisesta suunnistusradasta.

* Osallistua mahdollisimman suurella joukolla harjoituksiin, leireille ja kilpailuihin.

* Kannustaa nuoria osallistumaan suunnistuskilpailuihin ja madaltaa kilpailuihin osallistumiskynnystä.

* Ylläpitää hyvät suhteet ja yhteistyö Suunnistajan polun muiden ryhmien kanssa (erityisesti suunnistuskoulu ja Kisaryhmä).

* Luoda ja ylläpitää hyvä ryhmähenki.Valmistaa ryhmäläisiä siirtymään Kisa-ryhmään.

* Rohkaista ja aktivoida ryhmäläisiä osallistumaan aktiivisesti FSO:n harjoituksiin ja leireille.

Harjoitustoiminta
Seura järjestää vauhtiryhmäläisille ympärivuotista harjoitustoimintaa. Talvikauden toiminta painottuu monipuoliseen liikuntaan, jossa ryhmäläisilllä on mahdollisuus osallistua useaan seuran yhteiseen viikkoharjoitukseen niin ulkona kuin sisätiloissa. Kesäkauden toiminnassa pääosassa on suunnistustaitojen kartuttaminen. Vauhtiryhmällä on omat viikkoharjoitukset. Lisäksi ryhmäläisillä on mahdollisuus osallistua muihin seuran harjoituksiin etenkin vanhempien tukemina. Kesäkaudella harjoituksissa hyödynnetään myös alueellisia kuntosuunnistuksia (erityisesti Keski-Uusimaa rastit ja Porvoon seudun kuntosuunnistus).

Vauhtiryhmälle suunnattuja suunnistustekniikkapainotteisia tapahtumia ja leirejä järjestetään vuodessa muutama. Kesäkaudella on mm. seuran kevätleiri ja Leimausleiri. Lisäksi osallistutaan mm. FSO:n nuorisoleirille. Junioreilla on mahdollisuus osallistua myös muille seuran leireille.

Kilpailutoiminta
Kilpailuihin osallistutaan sekä henkilökohtaisesti että seuran viestijoukkueina. Tärkeimpiä kansallisia kilpailuita ovat: FSOM, NÅID-päivä, KLL-mestaruuskilpailut, Nuorten-Jukola, FinnSpring, Turun nuorisoviesti ja Oravatonni sekä kansainvälisistä kilpailuista Undomens 10-mila.

Lisäksi ryhmäläisiä kannustetaan osallistumaan lähialueen kansallisiin kilpailuihin ja nuorisosarjasuunnistuksiin.

Muu toiminta
Vauhtiryhmällä voidaan järjestää toiveiden perusteella muita aktiviteettejä, jotka eivät välttämättä liity suunnistukseen. Lisäksi pidetään vanhempainiltoja sekä junnujen kauden päättäjäisjuhlat.

Tutustu myös Trianin suunnistajan polun ryhmien pelisääntöihin sekä urheilun pelisääntöihin.