Kuntosuunnistajan ohjeet

Suunnistuksen kuntorastit tarjoavat viikottain uusia ratoja ja haasteita, joissa jokainen pääsee nostattamaan omaa kuntoaan ja haastamaan aivonystyröitään erilaisten suunnistustehtävien parissa. Jotta tapahtuma on kaikille, myös itsellesi miellyttävä kokemus, niin seuraavat kuntosuunnistajan yleisohjeet on syytä painaa mieleen sekä noudattaa niitä.

 • NOUDATA JÄRJESTÄJÄN OPASTEITA
  Pysäköi siten, että autosi ei haittaa muuta liikennettä. Muista että olemme jonkun toisen omistamalla maalla vieraina. Kuntorastit ovat virallisia tapahtumia, eikä niitä voi järjestää jokamiehen oikeuksin. Lue lisää jokamiehen oikeudet ja suunnistus.
 • TUTUSTU SÄÄNTÖIHIN JA OHJEISIIN
  Kuntorastitapahtumissa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita. Sääntöjen ja ohjeiden puutteellinen tuntemus ei oikeuta rikkomaan niitä, eikä vapauta sääntörikkomusten seuraamuksista.
 • VALITSE RATA KUNTOSI JA TAITOTASOSI MUKAAN
  Selvitä ratojen pituudet ja vaativuustasot ensin ja tee valintasi arvioituasi oman kuntosi ja taitojesi riittävyys. Jos olet epävarma kysy neuvoa järjestäjiltä, sillä he tuntevat maaston ja ratojen vaativuuden.
 • ILMOITTAUDU LÄHDÖSSÄ JA MAALISSA
  Mikäli maalipöytäkirja ei täsmää lähtöpöytäkirjan kanssa, järjestäjä on velvollinen selvittämään puuttuvat osallistujat ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä poliisiviranomaiseen etsintöjen käynnistämiseksi.
 • HUOMIOI YMPÄRISTÖ
  Jokamiehen oikeuksien ja erityisesti velvollisuuksien tunteminen ja noudattaminen ovat jokaisen suunnistajan perustaitoja. Jokainen osallistuja on myös velvollinen auttamaan maastossa loukkaantunutta tai eksynyttä.
 • LIITTO ON VAKUUTTANUT JÄRJESTÄJÄN, OSALLISTUJAT VASTAAVAT OMISTA VAKUUTUKSISTAAN
  Suunnistusliitto on ottanut jäsenseuroilleen Pohjolan tupla-turva vakuutuksen, joka sisältää kilpailu ja kuntorastitapahtumien toimitsijoiden tapaturma- sekä vastuuvakuutuksen.

  Kuntorastien osallistujat osallistuvat tapahtumaan omalla vastuullaan ja vastaavat itse omista vakuutuksistaan. Suunnistusliiton kilpailulisenssi sisältää tapaturmavakuutuksen.