Sisäsuunnistus Porvoossa

Päivitämme tälle sivulle tietoa Porvoossa järjestettävistä sisäsuunnistuksista. Tällä hetkellä ei ole tulossa sisäsuunnistustapahtumia.

Pukeutuminen:
Suunnistuksessa voi käyttää vain puhtaita, sisäkäyttöön soveltuvia kenkiä. Kaikenlaiset nappulakengät ovat kiellettyjä! Sisällä rakennuksessa ei saa käyttää ulkokenkiä. Ulkokengät riisutaan sisään tullessa. Ota mukaasi muovipussi ulkokenkien säilyttämistä varten. Rakennuksessa on tyhjiä huoneita, joissa voitte säilyttää ulkovaatteitanne suunnistuksen ajan.

Sisäsuunnistuksen periaatteita ja sääntöjä:

Koko rata on rakennuksen sisällä. Missään vaiheessa rataa ei saa lähteä ulos rakennuksesta.

Sallitut alueet on merkitty karttaan vaalean ruskealla = lattia. 

Sallittujen tilojen lisäksi on myös kiellettyjä kohteita ja reittejä, joihin lukeutuvat: suljetut alueet (tumman harmaa), muuten kielletyt kohteet (oliivin vihreä tai violetti) ja seinät / kielletyt aidat (paksu musta viiva). Näille alueille meneminen on ehdottomasti kielletty. Epäselvät kielletyt alueet ja reitit on merkitty yhtenäisellä keltaisella muovinauhalla. Kielletylle alueelle meneminen aiheuttaa hylkäämisen.

Kartta: 
Kartan on piirtänyt Topias Muukkonen, 2022. Mittakaava on niin suuri kuin mahdollista. Kartan koko on A4.

Kerrokset: 
Jokainen kerros on piirretty karttaan erikseen. Kerrokset ovat allekkain, alla olevan kuvitteellisen esimerkin mukaisesti. Ylin kerros on kartalla ylimpänä ja alin kerros alimpana. Esimerkistä löytyvät myös samat karttamerkit, joita tapahtuman kartassakin on käytetty.

Pienempiä huonekaluja, kuten tuoleja, ei ole piirretty karttaan.

Portaat:
Eri kerrosten välillä liikutaan portaita pitkin. Portaat on merkitty nuolella ja kirjaimella. Nuoli osoittaa portaiden noususuunnan eli mennessäsi nuolen suuntaan menet ylöspäin. Kirjain kertoo, mitkä raput kuuluvat samaan portaikkoon eri kerroksissa. Esimerkki: Olet kerroksessa 1 ja juokset ylös A-kirjaimella merkittyjä portaita. Kun tulet 2. Kerrokseen, olet sellaisessa kohdassa, missä portaisiin on merkitty A.   

Ovet: 
Suunnistaessa saa mennä vain sellaisista ovista, jotka ovat auki. Ne on merkitty avoimena kohtana kartalle. Kiinni olevia ovia ei saa avata!

Kielletyt alueet:
Oliivinvihreällä on merkitty alueita, joissa on paljon tavaraa (katso kuva alla). Kartalla on myös violetilla ruudutuksella merkittyä kiellettyä aluetta (lähtö- ja maalialue, jonne ei saa tulla kesken suorituksen).

Huonekalut – pöydät, tuolit, hyllyt ym.
Huonekalujen päälle ei saa kiivetä eikä niiden ali saa ryömiä – ne pitää kiertää!

Rastit:
Esimerkkikuva rastista on alla. Rasteja on lähekkäin, joten tarkista koodinumero! Rastinmääritteet ovat vain irrallisina, niitä ei ole painettu karttaan.

Leimaus:
Emit-leimaus. Meiltä löytyy emit-kortit kaikille, jotka tarvitsevat sellaisen lainaan.

Radat:
Tarjolla on monta eritasoista rataa.

Ratamestarin lausunto

Voit suunnistaa useamman radan samalla maksulla.

VAROITUS! 

Sisäsuunnistuksessa kuljetaan kapeita käytäviä ja portaita, ja eteen tulee tiukkoja kulmia sekä vastaantulevia juoksijoita useita kertoja radan aikana, mikä tarkoittaa suurta törmäysvaaraa. Suuren osallistujamäärän takia myös ruuhkaa voi paikoin syntyä. Käytä siis maalaisjärkeä ja ota rennosti – varsinkin ahtaissa paikoissa. Haluamme, että kaikilla on hauskaa!

Portaiden kuormitus on erittäin suurta, joten pidetään portaissa aina oikeanpuoleinen liikenne. Pysy siis oikealla, niin vältämme törmäykset. Oikeanpuoleinen liikenne on hyvä muistaa myös muutoin.

Tiedämme kokemuksesta, että saatat joutua pysähtymään, kun haluat katsoa karttaa – älä tee sitä portaissa tai kapeissa oviaukoissa, jotta nopeammat juoksijat pääsevät ohi.

Joissakin huoneissa on tavaroita lattialla tai hyllyillä. Vaikka radat on suunniteltu niin, että niille ei pitäisi tapahtua mitään, riski on silti olemassa. Jos jotain hajoaa, ilmoita asiasta välittömästi järjestäjille!

Älä koske mihinkään tavaroihin!