MOBO

Opi suunnistamaan MOBO rasteilla

MOBO on moderni versio kiintorasteista ja toimii puhelimissa, joissa on WIndows Phone, Android tai iOS (iPhone) käyttöjärjestelmät. Puhelimen avulla ja MOBO appin kanssa pääset ilmaiseksi tutustumaan suunnistukseen. Myös kokeneempi suunnistaja voi tehdä harjoituksen MOBO-radoilla. Lataa ilmainen appi ja lähde kokeilemaan mobiilisuunnistusta.

Itä-Uudenmaan MOBO-kartat näet töältö.

Lataa ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi

MOBO (mobo.osport.ee/app)

  1. Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android).
  2. Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.
  3. Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta ”Leimaa” -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä ja omia leimauksia voi tutkia puhelimesta My MOBO-sivulta tai sovelluksen verkkosivuilta mobo.osport.ee.

Löydät tältä sivulta suomalaiset käyttöohjeet sekä ohjeen seuroille karttojen lisäämiseksi MOBO-sovellukseen.

Ajantasaisen listan suomalaisista MOBO-kartoista löydät MOBO-sovelluksesta. Valitsemalla sovelluksen asetuksissa ensisijaiseksi alueeksi Finland, saat listaukseen vain avoinna olevat suomalaiset kartat.

HUOMIO: Mikäli sinulla on ongelmia iOS-sovelluksen kanssa, sovelluksen poistaminen ja uudelleen lataaminen sovelluskaupasta poistaa yleensä ongelman uuden päivitysversion latauksessa.
Lisätietoja: info (a) suunnistusliitto.fi

MOBO 1-2-3

  • Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi puhelimen sovelluskaupasta. MOBO-sovellus on saatavilla : Windows Phone, Android, iPhone/iPad and Nokia (Symbian) laitteille.
  • Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille (oliivinvihreä väri kartalla) tai pelloille.
  • Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta ”Leimaa” -painike ja lue laitteen kameralla QR-koodi. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn palvelimelle. Suunnistettuasi voit antaa palautetta radan lisätiedot/palaute -näkymässä.

Ohjeita ja Käyttöehdot.

MOBO ohjeet

MOBO on nykyaikainen tapa tutustua ja kokeilla suunnistusta. Älypuhelin on suunnistajan monitoimilaite – kartta, kompassi ja leimauslaite samoissa kuorissa. Voit käydä rastit vapaassa järjestyksessä yksin tai ystävien kanssa. Voit liikkua juosten, kävellen tai talvella vaikkapa hiihtäen.
Miten MOBO-sovellusta käytetään?

  1. Valitse rata listalta.
  2. Suunnista rastille käyttäen apuna sovelluksen karttaa ja kompassia.
  3. Leimaa rastilla – lue rastin QR koodi laitteen kameralla MOBO-sovelluksen kautta tai leimaa NFC-rasti.
  4. Kaikki leimaukset tallentuvat MOBOn verkkopalvelimelle, jossa näet tulokset ja tilastoja.