Porvoon koulujen suunnistusmestaruudet ratkottiin aurinkoisessa syyssäässä

Porvoon koulujen suunnistusmestaruuskilpailut kilpailtiin Kokonniemen maastossa 28.9.2023 aurinkoisessa syyssäässä. OK Trian järjesti tapahtuman yhdessä Porvoon Urheilijoiden ja Porvoon liikuntapalveluiden kanssa ja kilpailun keskuksena toimi Kokonniemen maauimala, johon kerääntyi 120 innokasta 3.-6. luokkalaista Porvoon eri kouluista. Kilpailussa oli neljä sarjaa, tyttöjen 3.-4. luokka ja 5.-6. luokka ja poikien 3.-4. luokka ja 5.-6. luokka. Näiden lisäksi oppilaat pääsivät suunnistamaan ilman aikaa yksin tai yhdessä kaverin kanssa kahdessa ei-kilpasarjassa.

3-4 luokkalaisille oli tarjolla 1,3 km 7 rastin rata, joka kulki tukeutuen ulkoiluteihin ja polkuihin. Tälle reitille laitettiin hymy-ja surunaamoja osoittamaan suunnistajalle oikeaa suuntaa. Nopeimmalla meni aikaa radan kiertämiseen alle 7 minuuttia. 5-6 luokkalaisilla oli vuorostaan hieman pidempi, 2,0 km ja 6 rastin rata, joka oli suunnistuksellisestikin hieman haastavampi. Tälle radalle nopein käytti aikaa hieman yli 13 min. Kilpailusarjojen jälkeen pääsivät ei-kilpasarjat matkaan samoille radoille ja kaikki selvisivät hienosti maaliin.

Radat piti tietenkin kiertää numerojärjestyksessä ja kaikilta rasteilta oli oltava leimausmerkintä emit-kortissa. Monelle sattui rastien kanssa pieniä kömmähdyksiä, kuten rastin ohijuoksu leimaamatta, väärillä rasteilla käyntejä jne. Puuttuvista leimoista lisättiin loppuaikaan 10 min aikasakko/ puuttuva leima.

Aurinko lämmitti hyvin palkintojen jaossa, kun kilpasarjojen kuudelle parhaalle ojennettiin Porvoon liikuntapalveluiden Ellan ja Christianin toimesta mitalit. Onnittelut mitalisteille ja kaikille mukana olleille!

Iso kiitos kaikille kisassa mukana olleille sekä järjestäjille Trianista, Porvoon Urheilijoista ja Porvoon liikuntapalvelusta!