Lär känna din klubbkamrat – Magnus Engblom

Namn: Magnus Engblom

Ålder: 47 år (men endast 11 födelsedagar…)

Din historia i OK Trian?: Jag kom med via Sibbo-Vargarnas orienteringsskola där min dotter började 2016. Före det hade jag deltagit i en del Keski-Uusimaa rastit som motionsorienterare – för första gången 2013 vid det som nu är hemskogen.

Vad är din uppgift inom föreningen?: Jag drar orienteringsskola i Sibbo och hjälper till med diverse arrangemang för juniorer samt åker på läger och tävlingsresor med juniorerna. Sitter med i styrelsen för S-Vs orienteringssektion och i ledningsgruppen för Orienterarens stig inom Trian.

Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat?: Jag är närmast en motionsorienterare och utfyllnadskarl i stafetter. Motionsorienteringskarriären började med försiktiga steg 2013, första Jukolan sprang jag 2018 i Hollola.

Är du förväntansfull inför Porvoo Borgå Jukola?: Det kommer att bli spännande att se hur allt rullar. Jag har själv varit lite vid sidan om arrangemangen så jag väntar mig att bli positivt överraskad av hur fint evenemang vi lyckas sätta ihop och så väntar jag mig spännande tävlingar.

Hur deltar du i arrangerandet av Porvoo Borgå Jukola?: Jag har varit lite med och röja kring skogskyrkan. Under tävlingen hjälper jag till med kontrollövervakningen och TV-varningarna.

Favorit metrilaku smak: Minttutäyte

Tittar du på hela Jukola eller går du och sova efter starten?: Om du menar Borgå så kommer jag troligen att vaka hela igenom. I övriga Jukolan så gör jag mitt yttersta att vara i lämpligt skick för att kunna springa en lämplig etapp.

Favorit Jukola minne: Det var kallt då jag starta till (vad jag minns) fjärde etappen i Kangasala 2019 så jag hade satt på mig varma underkläder. Sen under etappens lopp så kunde jag på ett av bergen njuta av en vacker soluppgång som snabbt ledde till att jag fick olidligt varmt. Efter det har jag funderat mer noggrant vad och hur mycket jag sätter på mig då jag skall iväg och springa i Jukolan.

Magnus Engblom, bild: Milla Laurila

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023