Officiell start på Jukolaarrangemangen

Trots att det är flera år sedan de första stegen tog för arrangemangen av Jukolakavlen i Borgå kan man påstå att det nu är skarpt läge för OK Trian. Arrangemangsavtalet för Jukolakavlen i Borgå undertecknades på måndagen den 11 oktober i fullmäktigesalen i Borgå stadshus.

Avtalet skrevs på av representanter för Kaukametsäläiset, Finlands orienteringsförbund och arrangörsföreningen OK Trian. För Trians del tecknades avtalet under av ordförande Sami Sillman, tävlingens generalsekreterare Heidi Liljeström samt tävlingschefen Kalevi Ilonen.

– Det känns bra. Detta är en del av arrangemangen och då vi nu har ett officiellt arrangörsavtal betyder det att alla har förbundit sig till att befrämja arrangemangen, säger Ilonen.

Ilonen påpekar att det finns nog av utmaningar att ta sig an innan startskottet kan ljuda den 17 juni 2023.

– Det här blir den 74. Jukolakavlen vilket betyder att det finns en massa massa erfarenhet om vad som har gått snett och vad som har lyckats bra. Det gäller att kunna ta kontroll över eventuella problem.

Borgå stad har en viktig roll i sammanhanget eftersom man räknar med att cirka 50 000 personer kommer att besöka Borgå under veckoslutet 17-18.6.2023. Det märktes redan av den prestigefulla representationen vid underskriften som skedde under övervakning av stadsfullmäktiges och stadsstyrelsens ordföranden samt stadsdirektör och biträdande stadsdirektör.

Kategorier:
Aktuellt Nyheter