Nuorisoviesti och Oravatonni med ungdomarna

OK Trians ungdomar var igen med stort gäng med i traditionella, (oftast) säsongsavslutande tävlingsveckoslut i Åbotrakten, där man på lördagen tävlar i Nuorisoviesti som ordnas av Turun suunnistajat och på söndagen är det Oravatonni-tävlingen som ordnas av Mynämäen suunnistajat som gäller.

Nuorisoviesti ordnades i år i Nådendal, kring Kopparbergets idrotssplan på en sprintkarta. OK Trian hade fått ihop tre lag till ungdomsserierna och två lag i öppna vuxenserierna. I A-serien hade OK Trians lag lite extra spänning GPS-uppföljningen som var följd av fina placeringarna i förra årets tävling. Det inverkade dock inte på laget på negativt sätt och de förbättrade placeringen från i fjol och tog samma placering som i årets upplaga av Nuorten Jukola, 13: e. Andra A-laget diskvalificerades på grund av en felstämpling. I B-serien, som är de yngre orienterarnas RR/TR-serie, fick Trians väldigt unga lag ett godkänt resultat. I B-serien får man orientera som 12-åring och den yngsta orienteraren i Trians lag fyller 6 i år. Det är många år i Nuorisoviesti framför ännu för det laget.

Efter ett avslappnande besök till Caribia-hotellets badavdelning och en fridfull hotellnatt var det dags att åka till Oravatonni, som är en årligen återkommande tävling som ordnas av Mynämäen suunnistajat. I Oravatonni tävlar man om Oravatonni-vandringspriset och ett penningpris som skall användas till förmån för vinnande föreningens ungdomsverksamhet. Oravatonni-poäng samlas från top-10 placeringar i ungdomarnas tävlingsklasser i 16-år och under. Trians ungdomar visade att de behärskade bergiga terrängen i Nousis riktigt bra och i och med Saanas seger i D14, Linus andra plats i H10 och flera poängplaceringar var Trian på delad sjunde plats bland föreningarna tillsammans med Helsingin suunnistajat.

Kategorier:
Aktuellt Fart Grupper Nyheter Resultat Super Tävling