Juniorerna på läger i Alastaro

Seuran viestiprojektin ”NuJu-projektin” ensimmäinen leiri vei nuoret huoltajineen viikonlopuksi Alastaron seudulle tutustumaan ja harjoittelemaan Nuorten Jukola 2024 tyyppimaastoissa. Nuorten Jukola viesti juostaan Alastaron moottoriradan maastoissa elokuussa.

Leiri polkaistiin käyntiin koleassa säässä Vampulan ulkoilumajan maastossa, jossa otettiin ensituntumaa vauhdikkaaseen kangasmaastoon. Ensimmäisen harjoituksen oppeja oli mm. kompassin käytön sekä katseen ylhäällä pitämisen merkitys avoimessa ja vauhdikkaassa maastossa. LIsäksi jokainen pääsi näkemään miltä kartan kasvillisuuskuvaukset näyttävät maastossa ja millaisia kartan eri vahvuiset polut luonnossa ovat.

Lauantaina herättiin talvisiin olosuhteisiin, kun takatalvi yllätti yön lumisateiden myötä. Pääsimme siis juoksemaan päivän molemmat harjoitukset lumisessa maastossa. Tämä ei kuitenkaan haitannut leiriläisiä vaan keskittyneesti ja motivoituneen oloisesti kaikki kuuntelivat Pasi valmentajan ohjeita ja noudattivat niitä harjoituksessa. Toinen leirin tärkeistä opeista oli treenin/kisan jälkeisestä toiminnasta. Treenin jälkeen suoritettavaa kuivien vaatteiden vaihtamista heti loppuverryttelyn jälkeen painotettiin joka vaiheessa, sillä sen merkitys etenkin kylmissä olosuhteissa on äärimmäisen tärkeä.

Sunnuntaina aamupalan jälkeen leirin viimeinen treenin Vampulan maastossa tarjosi pientä reitinvalinta tehtävää pk-harjoitus vauhdilla. Sunnuntain oppeja oli mm. että vaikka maasto antaa mahdollisuuden kulkea viivasuoraa, niin kuitenkin omissa reitinvalinnoissa kannattaa huomioida omaan taitotasoon ja vauhtiin sopivin reitinvalinta, eli valita itselleen varmin ja helpointen toteutettavissa oleva reitinvalinta.

Harjoituksen ja lounaan jälkeen ohjelmassa oli mökkien siivous ja kotiin lähtö. Reippaat nuoret hoitivat hienosti oman osuutensa siivousurakasta, jotkut saattoivat ottaa siinä hieman isomman roolin kun toiset, mutta hyvillä mielin kaikki pääsivät kotimatkalle reppu täynnä muistoja ja oppeja.

Kategorier:
Aktuellt Fart Grupper Nyheter Tävling