OK Trian är kandidat till årets förening 

OK Trian har nominerats till kandidat för årets förening, ett pris som Finlands Svenska idrott (FSI) årligen delar ut.  Prisets vinnare väljs med röstning är i gång 4.-17.12.2023. Vinnaren tillkännages den 18 februari 2024. Mera information om röstningen och kandidaternas videon hittas här.

Årets förening

Kan tilldelas en finlandssvensk förening som ”lever i tiden”, med en innovativ och välskött verksamhet. Priset kan även tilldelades en förening för ett bra gjort sektionsarbete. Föreningen har en bred verksamhet och/eller juniorverksamhet. Föreningen främjar allas möjlighet att utöva idrott oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning osv. Föreningen jobbar med att motverkar diskriminering och kränkning. Det är en fördel om föreningen har Tähtiseura certifiering.

RÖSTA HÄR

Orienteringsklubben från Östnyland har en bred och aktiv juniorverksamhet i Sibbo och Borgå. Föreningen arrangerade Porvoo Borgå Jukola 2023 som lockade över 18 000 tävlande, 1600 frivilliga talkoarbetare samt närmare 20 000 i övrig publik, och fick väldigt fin respons. I projektet Kolsmart Jukola utvecklade föreningen och samarbetspartner en modell för arrangering av evenemang med möjligast litet kolavtryck. Detta har uppmärksammats även av det internationella orienteringsförbundet.

Föreningen har en aktiv juniorverksamhet och framgång bland annat en hel del FSOM och FM medaljer. Dessutom hade föreningen representanter i landslagen i både  cykelorientering och orientering.

Kategorier:
Aktuellt Nyheter