FM orienteringssäsongen avslutades med ultra långa tävlingen

Säsongens sista FM tävling tävlades på söndagen i Kouvola. Kouvolan Suunnistajat stod för arrangemangen för FM Ultra lång tävlingen.

Totalt hade över 1000 deltagare anmält sig med i tävlingen. Arrangörerna erbjöd banor som både testade välvalskunnande och fysiska prestatationsförmåga. Totalt startade 22 Trianiter med i tävlingen.

Bäst av Trianiter klarade sig Jani Virta, som orienterade sig på en fin tredje plats i klassen H45. Många andra fina prestationer kom från klubbens representanter, bl.a. Mikael Salo, H50, 4. plats endast 13 sekunder från bronsmedaljen och i D18 Amalia Lindén på en 11. plats, endast 3 sekunder till plakettplatsen.

Orienteraren får sällan under orienteringssäsongen tävla i ultra långa tävlingar, så för de flesta är tävlingen den tuffaste under hela säsongen. Alla som har avklarat sin bana och kommit i mål kan säga sig vara vinnare.

Tävlingens resultat och bilder hittas på arrangörens hemsida.

Orienteringssäsongen är snart slut, men ännu en föreningsstafett är på kommande. Nästa veckoslut deltar OK Trian i Halikkostafetten i Salo. Halikko stafetten är likadan föreningsstafett som 25-manna kavlen, men i Halikko består tävlingen av 15 sträckor. I samma lag springer juniorerna och seniorera i olika ålder och kön. Länken till Halikkostafettens hemsida.

Amalia Lindén orienterade fint i D18 sarjassa. Placering 11.
Bild: K-S/ Salla Vanhatalo
Patric Östergård H55
Bild: K-S/ Salla Vanhatalo
Föreningens ordförande Jeannette Aumo kom i mål på en 17 plats.
Bild: K-S/ Salla Vanhatalo
Cecilia Nordgren väntar på D18 klassens samstart.
Bild: K-S / Salla Vanhatalo
Saga Wickholm i D18-klassens samstart tillsammans med två andra Trianiter.
Bild: K-S / Salla Vanhatalo

Kategorier:
Aktuellt Elit Grupper Nyheter Resultat Super Tävling