Joukko Trianilaisia vietti heinäkuun lopun O-ringenillä

O-ringen on vuosittain Ruotsissa järjestettävä viisi päivää kestävä rastiviikko, joka tänä vuonna kisattiin Åren ympäristössä. Rastiviikko tavoittaa suuren määrän suunnistajia, tänä vuonna yli 15 000 suunnistajaa osallistui viikolle, usein määrä on suurempikin. Kisoissa nähdään myös maailman kärkeä Elite Tourin merkeissä.

Ensimmäinen osakilpailu juostiin Trillevallenissa, Välliste-tunturin juuressa, suopainotteisilla radoilla. Toinenkin osakilpailu sijaitsi samassa paikassa mutta tällä kertaa päästiin itse tunturin päälle nauttimaan upeista maisemista, jyrkistä mäistä ja haastavista rinnerasteista.

Kolmantena osakilpailuna toimi eliittisarjoilla sprintti Åren kylässä. Muut sarjat pääsivät suunnistamaan keskimatkan Järpenin hienossa maastossa, yksityiskohtaisilla mäillä mutta myös helpommin joustavilla tyhjemmillä alueilla.

Neljäs sekä viides osakilpailu kisattiin Åren länsipuolella Ånn:issa. Maasto sisälsi taas paljon soita, mutta myös vaihtelevaa mäkisyyttä; tyhjiä rinteitä, yksityiskohtaisempia mäkiä sekä tasaisempia alueita.

Viimeiseen kisaan lähdettiin viikon yhteisaikoijen mukaan takaa-ajona, joka toi vielä jännitystä ja käänteitä tuloksiin.

Trianin porukalle maastot tarjoili paljon haasteita eikä pummeilta selvitty, vaikka onnistumisiakin nähtiin.

Teksti: Saana Kajander
Kuvat: Milla Laurila

Kategorier:
Aktuellt Nyheter