Tutustutaan Porvoo Borgå 2023 Jukolan piirissä työskenteleviin Jannikeen, Pilviin ja Emiliin

Jukolan järjestäminen tuo lisää työntekijöitä OK Trianille. Pääsihteeri Heidin apuna on aloittanut Jukola-toimiston toimistoapulaisena Jannike Danielsen. Jarin apuna Hiiliviisas Jukola -hankkeessa ovat aloittaneet Emil Sevelius ja Pilvi Mölsä. Tässä pienet esittelyt kaikista heistä – sekä heidän ajatuksistaan koskien Porvoo Borgå 2023 Jukolaa.

Jannike Danielsen

Berätta lite om dig själv? Kerro hieman itsestäsi?
Jag, Jannike bor nu i Esbo efter 25 år i Borgå. Jag är grafiker till yrket och på fritiden rör jag mej i skog och mark, deltar i motionsorietering, renoverar hus och reser.

Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat och varför började du orientera? Suunnistatko? Jos kyllä, niin kuinka pitkään olet suunnistanut ja miksi aloitit aikoinaan suunnistamaan?
Jag deltar i moto när jag hinner. Orienteringsintresset började som barn inom scouterna. När barnen var små fick de fortsätta min hobby inom Ok Orient.

Vad är din historia i OK Trian? Historiasi OK Trianissa?
Jag har varit föreningsaktiv i ca 20 år. Först i Ok Orient och nu i Trian. Jag kom med i verksamheten via mina orienterande barn. Jag har arbetat inom junioritskottet, ordnat föreningsresor i Europa samt gjort grafisk design för olika arrangemang ss KLL, Nuorten Jukola, FM Ultra lång mm. Nu är det Jukola som gäller.

Vad förväntar du dig av Borgå Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat Porvoo Borgå 2023 Jukolalta?
Porvoo Borgå Jukola blir den största och bästa på länge.

Vad förväntar du dig av ditt arbete på Porvoo Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat työltäsi Porvoo Borgå 2023 Jukolan parissa?
Jag vill skapa ett Jukola som alla kommer ihåg visuellt och informativt.Jag kommer att jobba på Jukolakansliet med olika uppgifter. Dessutom har jag i två år utarbetet Porvoo Borgå Jukolas visuella profil som talkoarbete. Arbetet fortsätter…

Jannike Danielsen

Pilvi Mölsä

Berätta lite om dig själv? Kerro hieman itsestäsi?
Olen Pilvi, porvoolainen yrittäjä jonka työsydän sykkii tapahtumille, matkailulle ja sisällöntuotannolle. Rakastan talvea ja nyt kun on lunta, niin kulutankin hiihtolatuja aina kun mahdollista ja usein minut löytää myös nauttimasta luonnonvesistä avantouinnin merkeissä. Kesällä nautin myös tietysti luonnosta kaikin mahdollisin tavoin ja koko perheen voimin! Intohimonani on ehdottomasti hyvät ravintolat ja ruokaelämykset!

Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat och varför började du orientera? Suunnistatko? Jos kyllä, niin kuinka pitkään olet suunnistanut ja miksi aloitit aikoinaan suunnistamaan?
Kokemukseni suunnistuksesta ovat lähinnä peruskoulusta.

Vilket är ditt bästa orienteringsminne? Paras suunnistusmuisto?
Ne muistot taitavat tulla suunnistuksen ensikosketuksen tarjoamisen näkökulmasta! Parhaat muistot suunnistuksesta ovat ehdottomasti valokuvasuunnistuksista päiväkoti- ja esikouluikäisille!  Lapset ja liikunta 

Vad är din historia i OK Trian? Historiasi OK Trianissa?
Alkumetreillä ollaan!

Vad förväntar du dig av Borgå Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat Porvoo Borgå 2023 Jukolalta?
Valtavan kokoista, upeaa ja yllätyksellistäkin yleisötapahtumaa meidän ihanissa kotikaupungin puitteissa! Tämä on täysin ainutkertaista elinikäni aikana, on ilo ja kunnia olla mukana!

Vad förväntar du dig av ditt arbete på Porvoo Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat työltäsi Porvoo Borgå 2023 Jukolan parissa?
Paljon töitä, uuden oppimista, yhteen hiileen puhaltamista ja suuren urheilujuhlan tuntua! Hiiliviisas Jukola -hanke tekee Porvoon Jukolasta erityisellä tavalla mielenkiintoisen, sillä se tulee opettamaan meille kaikille paljon uutta, hankkeella on mahdollisuus vaikuttaa myös tulevaisuuteen ja mikä sen parempi että juuri kotikaupungissani, Porvoossa paneudutaan tekemään suuresta yleisötapahtumasta mahdollisimman hiiliviisas!

Pilvi Mölsä

Emil Sevelius

Berätta lite om dig själv? Kerro hieman itsestäsi?
Jag studerar bygg- och maskinteknik på Aalto-universitetet. Jag bor i Esbo och representerar OK77 sen två år tillbaka. Jag gillar att vara ute i naturen och då jag inte springer så gillar jag att skida och cykla.

Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat och varför började du orientera?
Jag började orientera för knappa 15 år sedan när jag blev medlurad via skolmästerskapen i orientering av mina kompisar. Började orientera i OK Orient och OK Trian, varefter jag nu springer för OK77. Jag började orientera för att jag hade en del kompisar som vi hade kul med och så tycker jag om att det både finns den fysiska och den tekniska/mentala biten i orientering.

Vilket är ditt bästa orienteringsminne? Paras suunnistusmuisto?
Jaa-a, tror nog det måste bli mitt FM-guld eller junior-EM resan till Makedonien. Har även en massa väldigt goda minnen från till exempel tävlingsresan till Zermatt vi gjorde med OK Orient och alla de massa lägren jag varit på med FSOs träningsgrupper.

Vad är din historia i OK Trian? Historiasi OK Trianissa?
Jag sprang mina första säsonger för OK Orient och sedan fortsatte jag i OK Trian i 6 säsonger. Jag jobbade även några år med MOBO-Go projektet där vi ritade kartor och gjorde MOBO banor runt om i Östra Nyland.

Vad förväntar du dig av Borgå Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat Porvoo Borgå 2023 Jukolalta?
Jag förväntar mig ett otroligt bra arrangerat Jukola, med en terräng som säkert kommer vara tillräckligt svår för att få en intressant tävling ända till slut. Det skall även bli mycket roligt att få springa ett ”hemma” Jukola i sådan terräng jag borde känna mig hemma i även om jag inte sprungit på någon del av kartan på väldigt många år.

Vad förväntar du dig av ditt arbete på Porvoo Borgå 2023 Jukola? Mitä odotat työltäsi Porvoo Borgå 2023 Jukolan parissa?
Jag förväntar och hoppas på att vi kan minska på Jukolas utsläpp och miljöpåverkan rejält och genom projektet producera en plan som kommande arrangörer av Jukola och andra stora evenemang kan använda sig av när de ordnar liknande evenemang.

Emil Sevelius

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023