Jeannette Aumo är OK Trians ny ordförande

Jeannette Aumo har valts till ny ordförande för OK Trian. Hon har bott i Sverige de senaste sju åren, så det är inte alla som känner henne särskilt väl. Här är svaren på några frågor.

Berätta lite om dig själv?
Jag är en friluftsälskande ingenjör som jobbar på Borealis. Det var orsaken till varför vi flyttade till Stenungsund strax norr om Göteborg i Sverige på hösten 2015. Så de senaste 7 åren tävlade jag för Kungälvs OK och var med i deras verksamhet och speciellt som kontrollutsättare när vi arrangerade tävlingar, allt från nationella tävlingar till svenska mästerskap. Förra sommaren 2022 var det dags att återvända till Borgå och då var det logiskt att återvända till OK Trian. De äldsta barnen, Isabella och Sabina har sina studier/jobb i Göteborg men sonen Felix och klubbens träningschef Jussi följde med. Förutom orientering så gillar jag längdskidåkning samt gravel-cykling och stiglöpning. 

Hur länge har du orienterat och varför började du orientera?
Jag började orientera för ca 40 år sedan i Lynx i 10-årsåldern. Jag blev lockad till orienteringen av familjen Boström som var aktiva både inom skidåkning och friidrott i Kyrkslätts idrottsförening. I samband med studierna i Åbo representerade jag Pargas IF. 2005 flyttade vi till Borgå och gick därefter med i OK Orient. 

Vad är bäst i orientering?
Jag gillar kombinationen av den mentala biten, dvs vägval, snabba beslut och koll på läget i samband med fysisk utmaning. Och variationen av olika terränger och bantyper och hur man ska anpassa sin orienteringsteknik utifrån det. Jag gillar även den gemenskap som finns inom orienteringen globalt. 
Vilket är ditt bästa orienteringsminne?Oj, det ryms så många roliga stunder och incidenter, allt från FM-plaketter i juniorklasserna, häftiga stafetter i form av FM, U10-mila, Venla, Jukola, Lumi-Toukola till läger både med klubben och träningsgrupper. Ett starkt minne är då vi hade specialtillstånd att delta med ett damlag Viehkeät Venlat (damer med knytning till Lynx) i Jukola-kavlen i Juhla-Jukola 1998. Först sprang vi alltså Venla-kavlen i våra respektive lag och sedan Jukola där jag sprang femte sträckan. Vi kom på 401 plats av 1224 anmälda lag. 

Vad är din historia i OK Trian?
Jag var med i styrelsen för OK Orient åtminstone åren 2009-2011 som sekreterare. Jag var aktivt med och ansvarade bland annat för starten i Nordic Orienteering Tour deltävlingen som hade världscupsstatus och som gick av stapeln i juni 2011 med kval i Kokon och final i Gamla stan. Jag var även vice-tävlingsledare när OK Orient arrangerade FSOM i Virvik 2014. Vi hann egentligen vara med en orienteringssäsong 2015 i OK Trian då klubben grundades i slutet av 2014.

Vad motiverade dig att bli ordförande?
Orienteringen har gett mig otroligt mycket och jag vill vara med och bidra till att OK Trian som klubb kan ge sina medlemmar minnen och vänner för livet. Nu kändes det också som rätt tillfälle när barnen inte längre är små och ett ypperligt sätt att komma med i verksamheten igen.

Vad vill du satsa på som ordförande i OK Trian?
Vårt huvudmål 2023 är förstås Porvoo Borgå Jukola, men vi behöver redan nu börja blicka framåt och utveckla en strategi för klubben för åren efter denna kraftansträngning. Min förväntning är att alla medlemmar aktivt vill vara med och bidra till hurdan OK Trians framtid ska se ut. Mitt mål är också att delta aktivt på de träningar som klubben arrangerar så jag utmanar alla att hänga med. 

Jeannette Aumo, bild: Suvi Reiman

Vi tackar Sami Sillman, som varit ordförande de senaste fyra åren, för hans bidrag till klubben och önskar Jeannette lycka till i framtiden!

Kategorier:
Aktuellt Nyheter