Syksyn SM-kilpailut on nyt kilpailtu – mitaleita tuli tasaisesti

Syksyn SM-kisakausi aloitettiin Ylämaalla pitkien matkojen kilpailulla. Sieltä kruununa oli Saana Kajanderin mestaruus 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Myös Cecilia Nordgren oli lähellä mitalia 16-vuotiaissa tytöissä, mutta jäi lopulta harmittavalle neljännelle sijalle, alle minuutin päähän pronssimitalista. Aapo Lintula ja Alec Still olivat sijoilla 12 ja 13. Veteraanisarjoissa pronssille ehtivät Petteri Muukkonen ja Pekka Vuorinen.

Saana Kajander matkalla D15-sarjan SM-kultaan. Kuva: Roosa Muukkonen

SM-keskimatkan mestaruuksista kilpailtiin Hyvinkään Usmin vaativissa maastoissa. Tällä kertaa mitalit jäivät haaveeksi, mutta plakettisijoitusten arvoisesti suunnistivat Petteri Muukkonen (4.), Pentti Jauhiainen (5.), Leila Seppänen (6.) sekä Saana Kajander (7.).

Keskimatkan jälkeisenä päivänä oli Kalvolassa SM-viestien vuoro. D18-sarjassa Cecilia Nordgren, Saana Kajander ja Saga Wickholm suunnistivat tasaisesti ja palkintona oli hopeamitali vain reilun minuutin Kouvolan suunnistajien perässä. 20-vuotiaissa pojissa Kristian Salo, Simon Nordgren ja Alec Still tulivat maaliin sijalla 7, mutta heidän sarjansa tulokset mitätöitiin myöhemmin hajontavirheen takia. Plakettien kanssa kotimatkalle pääsivät myös Rita Wickholm, Tuula Lallo ja Leila Seppänen sekä Thomas Nyholm, Pekka Vuorinen ja Mikael Salo.

D18-sarjan hopeamitalistit Cecilia Nordgren, Saana Kajander ja Saga Wickholm sekä poikien 20-sarjan 7. sijalle suunnistaneet Alec Still ja Simon Nordgren (Kristian Salo puuttuu kuvasta). Kuva: Milla Laurila

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna oli vuorossa SM-yö Anttolassa. Sieltä pronssimitali kaulassa kotiin pääsi lähtemään Petteri Muukkonen. Hienot viidennet sijat saavuttivat Saga Wickholm sekä Mikael Salo.

Pitkän kilpailukauden viimeinen SM-kilpailu oli rankka erikoispitkien matkojen kilpailu Jämsässä lokakuun puolivälissä. Parhaiten maaston haasteet selvittivät H45-sarjan miehet, joista Petteri Muukkonen otti voiton ja Jani Virta oli kolmas. Plaketeille ylsi myös Saana Kajander viidennellä sijallaan.