Lär känna din klubbkamrat – Rita Wickholm

1. Namn: Rita Wickholm
2.  Ålder: 68 år
3. Din historia i OK Trian: Då diskussionerna om grundandet av OK Trian startade år 2014 var jag som ordförande i If Sibbo-Vargarnas orienteringssektion aktivt med och förberedde den nya föreningen.
4. Vad är din uppgift inom föreningen?: Jag är medlem i OK Trians styrelse och Orienterarens stigs ledningsgrupp. Jag är också fortfarande ordförande i Sibbo-Vargarnas orienteringssektion, som är en av Trians medlemsföreningar tillsammans med Akilles OK och OK Orient.
5. Orienterar du, i såfall hur länge har du orienterat?: Jag orienterar gärna och har gjort det i över 50 år.
6. Är du förväntansfull inför Porvoo Borgå Jukola?: Jag förväntar mig en unik upplevelse, som jag kan minnas resten av livet. Jag ser fram emot att samarbeta med alla andra talkoarbetare och hoppas att vi kan ge deltagarna en oförglömlig upplevelse. Jag har själv fått uppleva så många fina Jukola-/Venlastafetter och nu har jag möjlighet att vara med och göra det för andra. Jag var också med på ett hörn då Sibbo-Vargarna och Keravan Urheilijat arrangerade Jukola 1995 i Nickby.
7. Hur deltar du i arrangerandet av Porvoo Borgå Jukola?: Jag är viceansvarig för tävlings-INFO. I Lukkari-Jukola 2022 jobbade jag i Info fredag-söndag och det var väldigt nyttigt att få erfarenhet av hur det fungerar. Överlag tycker jag att överföringen av information från ett Jukola till ett annat fungerar bra och det finns ett väl inbyggt system för det.
8. Favorit metrilaku smak?: Den med citronfyllning.
9. Tittar du på hela Jukola eller går du och sova efter starten?: Ofta har jag tittat på hela Jukola (antingen på plats eller hemma vid TV:n), i synnerhet om mina favoritlag klarar sig bra.
10. Favorit Jukolaminne?: År 1964 var jag som 10-åring och följde med Jukola. Min pappa, Per-Erik (Peki) Wickholm,sprang fjärde etappen i Sibbo-Vargarnas första lag. Jag minns ännu bra hur jag stod och väntade vid målrakan i mörkret, det var spännande! Peki hade tagit in på täten och lyft många placeringar, Sibbo-Vargarna blev slutligen tvåa det året. Denna första Jukola- upplevelse tände gnistan för mitt orienteringsintresse. Peki introducerade orienteringsporten för sina bröder, kusiner och barn. Därför har det funnits så många Wickholmare som orienterar och intresset för sporten har fortsatt i följande generationer.

Rita Wickholm – bild: Saga Wickholm

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023