Opi lisää seurakaveristasi – Rita Wickholm

1. Nimi: Rita Wickholm
2.  Ikä: 68 v
3.  Historiasi OK Trianissa: Kun keskustelut OK Trianin perustamisesta alkoivat vuonna 2014 olin IF Sibbo-Vargarnan puheenjohtajana aktiivisesti mukana valmistelemassa uutta seuraa.
4. Mikä on tehtäväsi seurassa?: Olen OK Trianin hallituksen ja Suunnistajan polun johtoryhmän jäsen. Toimin myös edelleen puheenjohtajana Sibbo-Vargarnan suunnistusjaostossa, joka on yksi Trianin jäsenseuroista Akilles OK:n ja OK Orientin kanssa.
5.  Suunnistatko, jos kyllä niin kauanko olet suunnistanut?: Suunnistan mielelläni ja olen suunnistanut yli 50 vuotta.
6. Mitä odotat Porvoo Borgå Jukolasta?: Odotan ainutlaatuista kokemusta, jota voin muistella loppuelämän ajan. Toivon, että yhteistyössä kaikkien muiden talkoolaisten kanssa voimme tarjota unohtumattoman kokemuksen osallistujille. Olen itse saanut kokea monta hienoa Jukola-/Venlaviestiä ja nyt voin itse olla mukana tekemässä sitä muille. Olin myös mukana järjestelyissä 1995 kun Sibbo-Vargarna ja Keravan Urheilijat järjestivät Jukolaa Nikkilässä.
7. Miten osallistut Porvoo Borgå Jukolan järjestelyyn?: Toimin kilpailuinfon varavastaavana. Lukkari-Jukolassa 2022 työskentelin Infossa perjantaista sunnuntaihin ja oli hyvin hyödyllistä saada kokemusta siitä, miten asiat toimivat. Mielestäni tiedonsiirto Jukolasta toiseen toimii hyvin ja sitä varten on olemassa hyvät käytännöt.
8. Suosikki metrilaku maku?: Sitruunatäytteellä.
9. Katsotko koko Jukolan vai menetkö nukkumaan heti lähdön jälkeen?: Usein olen katsonut koko Jukolan (joko paikan päällä tai TV:n ääressä), varsinkin jos suosikkijoukkueeni pärjää hyvin.
10. Paras Jukola muisto?: Vuonna 1964 olin 10-vuotiaana seuraamassa Jukolaa. Isäni, Per-Erik (Peki) Wickholm juoksi neljännen osuuden Sibbo-Vargarnan ykkösjoukkueessa. Muistan vielä hyvin, miten seisoin pimeässä ja odotin maalisuoralla, se oli jännittävää! Peki oli ottanut kärkeä kiinni ja nostanut monta sijoitusta, Sibbo-Vargarna sijoittui lopullisesti toiseksi sinä vuonna. Tämä ensimmäinen Jukola-kokemus sytytti kipinän omaan suunnistusharrastukseeni. Peki esitteli suunnistusta veljilleen, serkuilleen ja lapsilleen. Sen takia niin moni Wickholm on suunnistanut ja kiinnostus lajiin on jatkunut seuraaville sukupolville.

Rita Wickholm – kuva: Saga Wickholm

Kategoriat:
Ajankohtaista Jukola 2023 Tapahtumat