OK Trianin venlat sijalla 81 Lukkari Jukolassa

Lukkari-Jukolassa nähtiin viimevuotiseen tapaan ilahduttava itäuusmaalainen suoritus, kun OK Trianin nelikko Cecilia Nordgren, Saana Kajander, Saga Wickhom ja Anna-Sofia Fagerudd suunnisti sijalle 81 kaikkiaan 1367 kisaan startanneen joukkueen joukossa. Erityisesti vasta kuusitoistavuotiaan Nordgrenin rohkea suoritus avausosuudella kokeiden kilpasiskojen kanssa oli sykähdyttävä. Nuori nainen eteni varmasti ja toi seuransa vaihtoon vauhdikkaalta 7,5 km:n radalta sijalla 54 reilut kuusi minuuttia kärjen takana.

Kakkososuuden 7,9 km:n radalla vielä Nordgreniakin nuorempi ja erinomaisesti koko kevätkauden suunnistanut Saana Kajander taisteli erinomaisesti ja vaikka väsymys alkoikin painamaan jaloissa raskailla viimeisillä kilometreillä, nuorukainen toi seuransa vaihtoon sijalla 75.

Kolmannella 6 km:n osuudella seitsemäntoistavuotias Saga Wickhom ei antanut takaa tulleiden ohittaa itseään ja lähes virheettömän suunnistuksen jälkee vaihtoi edelleen sijalla 75.

Pitkällä 9 km:n ankkuriosuudella kokenut Anna-Sofia Marila taisteli erinomaisesti kovia kilpasiskoja vastaan ja ylitti maaliviivan riemukkaasti sijalla 81. OK Trianin venlat ylsivät näin ollen lähes samaan suoritukseen kuin Napapiiri-Jukolassa vuosi sitten. Trianilaisten leirissä oltiin tyytyväisiä venlanelikon suoritukseen, vaikka hieman parempikin sijoitus oli tähtäimessä.

– Oli kyllä uskomattoman hieno aloitus Cecilialta näin valtaisan suunnistajajoukon mukana ja Anna-Sofia toi varmalla suorituksella varmisti meille hyvän sijoituksen. Jukola on erityisesti nuorille suunnistajillemme mahtava kokemus ja tällaiset suoritukset kannustavat tuleville vuosille, Ove Simosas totesi OK Trianin naisten suorituksesta.

Cecilia Nordgren oli todella tyytyväinen omaan panokseensa. – Oli kyllä mahtavaa lähteä näin suureen viestiin aivan etummaisista riveissä mutta pysyin kyllä rauhallisena koko osuuteni ajan kovasta alkuvauhdista huolimatta, vaatimattomasti omaa erinomaista suoritustaan analysoinut Nordgren totesi maalialueella.

OK Trianin kakkosjoukkue suunnisti sijalle 212, nelosjoukkue sijalle 319 ja tunnetun salibandytaitaja My Kippilä avaajanaan suunnistanut kuutosjoukkue sijalle 370.

OK TRIANIN JUSSIT JUKOLASSA SIJALLA 119

OK Trianin Jukolan veljesjoukko suunnisti 73. Mynämäessä suunnistetussa Lukkari-Jukolassa Mynämäessä hieman ennakoitua alavireisemmin sijalle 119. Juoksijoitaan viime hetkellä vaihtamaan joutunut joukkue eteni Mynämäen yössä kokoonpanolla Alec Still, Victor Mansner, Jani Virta, Simon Nordgren, Veikka Lintula, Oskari Reijonen ja Jörgen Wickholm.

Nuori Still ei aivan onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla vauhdin noustessa radan alkuosassa todella hurjaksi ja eroa kärkeen kertyi tasaisesti vaativalla 14 km:n avausosuudella. OK Trian oli avausosuuden jälkeen sijalla 192.

Kakkososuudella kokenut Victor Mansner nosti trianilaiset sijalle 170 ja kolmannella 15 km:n raastavalla Jukolan kuningasosuudella myöskin erittäin kokenut Jani Virta jo sijalle 143.

Nuorista Trianin suunnistajista Simon Nordgren ja ykkösjoukkueeseen varamiehen paikalta noussut Veikka Lintula suunnistivat myös erittäin hienosti nostaen seuransa jo sijalle 119.

Toiseksi viimeisellä osuudella Oskari Reijonen pääsi maistamaan suurviestin kovavauhtista tunnelmaa ja jatkoi OK Trianin nuorten suunnistajien ennakkoluulottomia suorituksia Jukolassa. Vaikka sijoitus valuikin hieman alaspäin, vaihdossa sijalla 128 olleen Reijosen suoritus oli hyvä.

Trianin ykkösjoukkueen varmasti kokenein suunnistaja Jörgen Wickholm ei tehnyt rajulla 16,8 km:n ankkuriosuudella isompia virheitä ja toi seuransa maaliin loppusijoituksella 119.

OK Trianin kakkosjoukkue suunnisti sijalle 285 ja kolmosjoukkue sijalle 438.

Teksti: Pekka Vuorinen