Lukkari Jukola luovutti Jukola lipun Porvoo Borgå Jukolalle

Itäuusmaalaisittain Lukkari-Jukolan tunteikkain hetki koettiin päätösjuhlassa varhain sunnuntaiaamuna, kun viestin järjestelytoimikunta luovutti Jukola-lipun Porvoo Borgå Jukolan järjestäjille. Juhlavassa tilaisuudessa OK Triania edustivat pääsihteeri Heidi Liljeström ja kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen. Tapahtumaa todistivat suuren yleisön lisäksi juhlalavalla palkitut Jukolan viestin kolme parasta joukkuetta, ruotsalaiset Stora Tuna IK ja OK Ravinen sekä norjalainen NTNUI. Kalevi Ilonen onnitteli Lukkari-Jukolaa erittäin hienosti läpiviedystä kisasta kutsuen samalla kaikki suunnistajat Porvoon Epoon kylään ja sen eteläpuolisissa maastoissa 17.–18.6.2023 järjestettävään Porvoon Jukola ja Venlojen viestiin.  

Innostava ja samalla tunteikas hetki meille. Vaikka meillä on jo paljon Porvoo Borgå Jukolan valmisteluja takanamme, tästä käynnistyy nyt todellinen vuoden mittainen loppurutistus. Olemme olleet tiiviisti mukana seuraamassa tämän kisan järjestelyjä ja näkyneet hienosti kisa-areenalla. Porvoo on jo nyt saanut hienoa mainosta niin kaupunkina kuin yhteen hiileen puhaltavana urheilukaupunkina. Vuotta ennen omaa Jukolaamme meidät todellakin tunnetaan, Liljeström ja Ilonen totesivat päätösjuhlan humussa.

Lukkari-Jukolan järjestelytoimikunta luovutti Jukola-lipun Porvoon Borgå Jukolan järjestäjille. Lippua vastaanottamassa OK Trianista Heidi Liljeström ja Kalevi Ilonen. Kuva: Riitta Ketola

Porvoo Borgå Jukolan järjestelijät tiiviisti mukana Lukkari-Jukolan talkootöissä

Jukolan viestin yksi hienoimpia tarinoita on kisan mittavissa järjestelyissä koetun ja opitun siirtäminen kisajärjestelijältä seuraavalla sekä laajamittainen kaluston kierrätys ja uudelleenkäyttö. Tästä syystä myös Porvoo Borgå Jukolan kisaorganisaatio osallistui laajasti tämänvuotisen viestin eri osa-alueiden järjestelyihin ja toiminnan seurantaan. Tavoitteena on kattava tiedonkeruu ja samalla tiedonsiirto parhaiten käytäntöjen oppimiseksi ja jopa toiminnan parantamiseksi.

Jukolan viestin kilpailukeskuksen ja sen infran rakentaminen yksistään on mittava osa-alue. Siitä Porvoossa vastaava Jari Pullinen joukkoineen osallistui kisaviikolla niin rakentamisen viimeistelyyn kuin purkutöihin. – Mittava urakka mutta järjestelmällisesti toteutettu. Tämän voi todeta nyt nähdyn perusteella ja samaan tai vielä parempaan tähtäämme mekin Porvoossa jo nyt. Jukolan kalustokaravaani suuntaa Mynämäestä välivarastoinnin kautta seuraavaksi Epooseen, Pullinen totesi. Tulevissa kisoissa uudelleenkäytetään kisa-areenan isot määrät erilaisia viitoitusten ja vaihtokarsintojen aitauksia sekä karttatelineet. Pienenä mutta lopulta merkittävänä materiaalitehokkuuden esimerkkinä voi materiaalien siirroista lisäksi mainita teltta- ja tuulisuojapaikkojen merkitsemiseen käytettävät ”telttakepit”, joita on valtaisa määrä.

Muita merkittäviä Lukkari-Jukolassa seurattuja kisajärjestelyjen osa-alueita olivat viestin lähtö- ja kartanvaihtotoiminnot, tulospalvelu, media ja tiedottaminen, turvallisuus- ja järjestystoiminnat, valtaisa ruoka- ja jätehuolto sekä pesutoiminnot, joihin Porvoo Borgå Jukolan järjestelijät tutustuivat myös talkoolaisina. Ratamestarit taasen viihtyivät pitkään maastossa seuraten etenkin naisten ja miesten viestien ensimmäisten osuuksien ratahajontojen toimivuutta, TV-rastien järjestelyjä sekä rastileimasinten sijoittelua ja kilpailjoitten toimintaa rasteilla. Maastossa oli töissä myös muita ensi vuoden kisan järjestelijöitä seuraamassa erittäin tärkeän juomahuollon järjestelyjä sekä rastivalvonnan tehtävissä.

Porvoo Borgå Jukolan standilla kävi kuhina läpi kisaviikonlopun. Tulevia kisajärjestäjiä pommitettiin niin maastoon, majoittumiseen kuin liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin liittyneillä kysymyksillä. Itäuusmaalaisia joukkoja johti kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen. Kuva: Pekka Vuorinen

Teksti: Pekka Vuorinen

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023 Nyheter