OK Trian plockade medaljer i cykelorienteringens FM tävlingar i Esbo

OK Trians representanter knep 5 medaljer i cykelorienteringens Finlands mästerskapstävlingar som arrangerades i Esbo

Cykelorienteringens finska mästerskapstävlingar tävlades 22-23.5.2021 i Esbo. Under veckoslutet orienterades de om finska mästerskapen i sprint och på långa distansen. Tävlingens startlista präglades även av internationella färger för den hade World Ranking status. Tävlingen erbjöd även utlänningarna en möjlighet att bekanta sig med den finska cykelorienteringen och var samtidigt en god förberedelse för Kuortane VM –tävlingarna i juni.

I damernas huvudklass tog Trians Ingrid Stengård brons i sprinten och förgyllde på söndagens långa distansen medaljens färg till silver.

”Jag är nöjd med mina prestationer och konditionen känns vara bra så här inför VM-tävlingarna. Jag åker förtroendefullt till hem VM -tävlingarna i juni ”, säger medaljören som verkade vara nöjd.

Esbo FM-tävlingarna var för de finska idrottarna en ypperlig tävling att visa sin form före hem VM tävlingarna som arrangeras i Kuortane i juni 10-18.6.2021.

Även veteranklasserna hämtade framgångar till föreningen. I sprinttävlingen tog Mikael Salo i H50 klassen och Patric Östergård i klassen H55 guld. Dessutom lyckades Patric också bra på långa distansen med en tredje placering.