FSO Juniorcup – 6 starter, fem förstaplatser åt Trians juniorer

FSO Juniorcupens deltävlingar i Södra Finland gick av stapel 14.-16.7 i Borgå, Grankulla och Pargas. I de två förstnämnda var Trians juniorer med 14- och 10-personer starka lag i farten. Tävlingarna var tudelade så att man sprang en prolog på förmiddagen och på eftermiddagen en jaktstart på basen av förmiddagens resultat. En extra spänning kom av att man i jaktstarten gav åt alla löpare en GPS-sändare så att föräldrar och övriga närvarande kunde via sina rutor följa med vad som hände ute i terrängen.


Rusning på C-banans jaktstart i Kokon.
Bild: https://fso.idrott.fi/fso-juniorcup-sommar-2020/

I Borgå tog syskonen Nordgren dubbel-dubbel genom att vinna både prologen och jatkstarten i A- och B-banan. Cessi fortsatte på samma sätt i Grankulla och tog bägge starterna i sitt namn emedan Simon måste erkänna Karl Emil Lemström från OK Raseborg som bättre i prologen i Grani, något som Simon efter spännande episoder kunde dock korrigera i jaktstarten. Nämnas bör också Sagas insats i A-serien där hon lämnade efter sig många jämnåriga eller äldre pojkar i båda tävlingarna.

C-serien bjöd på många spänningsmoment och i båda dagarnas jatkstart visade Frida prov på bra nerver och löpstyrka genom att vinna dem båda. I prologerna som gjordes som vanliga starter visade Jaakko och Lauri framfötterna genom säkra kontrolltagningar och hög löphastighet.

Själv följde jag mest med de yngsta i C-serien och det var glädjande att se hur besvikelsens tårar utmynnade i en större kämpaglöd och bommarna till revansch-sugenhet. Dessutom kunde man i GPS-uppföljningen se hur man klarade av att göra egna beslut och ruttval trots att det enligt GPS fanns många andra omkring och distrahera eller ett lugn och tro på en själv trots att man har någon fast i ryggen. Alla verkade vara glada och positiva efter tävlingen. Stort tack till föräldrarna som var med och hejade och förstås skjutsade juniorerna till tävlingarna!

Resultaten och GPS-uppföljningen kan man se på FSO:s sidor https://fso.idrott.fi/fso-juniorcup-sommar-2020/ Hur skulle du själv ha sprungit?

Text: Magnus Engblom

Kategorier:
Aktuellt Fart Nyheter Tävling