FSO Juniorcup – 6 lähtöä, 5 ykkössijaa Trianin junioreille

FSO Juniorcupin etelän osakilpailut kisailtiin 14.-16.7 Porvoossa, Kauniaisissa sekä Paraisilla. Kahdessa ensiksi mainitussa Trianin juniorit olivat isolla 14 ja 10 hengen porukalla liikkeellä. Kisat olivat kaksiosaiset niin, että aamupäivällä juostiin prologi ja iltapäivällä takaa-ajolähtö. Lisämausteensa iltapäiviin toivat kaikille laitetut GPS-lähettimet, joiden ansiosta vanhemmat saattoivat nenä ruudussa jännittää menoa maalialueella.

Kokonniemessä C-radalla oli viestijuoksun tunnelmaa. Kuvakaappaus:
https://fso.idrott.fi/fso-juniorcup-sommar-2020/

Porvoossa Nordgrenin sisarukset ottivat tupla-tuplat voittamalla sekä prologit että takaa-ajot A- ja B-sarjassa. Cessi jatkoi samaa tahtia Kauniaisissa viemällä molemmat lähdöt nimiinsä, Simonin taipuessa Kauniaisten sprinttinä juostussa prologissa OK Raseborgin Karl Emil Lemströmille – kauneusvirhe jonka Simon pystyi kuittaamaan jännittävien vaiheiden jälkeen takaa-ajossa. Maininnan arvoinen oli myös Sagan panos A-sarjassa, jossa hän jätti taakseen monta saman ikäistä tai vanhempaakin poikaa molemmissa kisoissa.

C-sarjassa nähtiin monia vaiheita ja molempien päivien takaa-ajokilpailuissa Frida osoitti juoksuvoimaa ja kylmähermoisuutta ottamalla niistä voitot. Väliaikalähtöinä tehdyissä prologeissa Jaakko ja Lauri osoittivat kyntensä varmoilla rastinotoilla ja kovalla juoksuvauhdilla.

Itse seurasin enemmän C-sarjalaisten menoa ja oli upeaa nähdä, miten pettymysten kyyneleet vaihtuivat sisuuntumisiin ja pummit revanssiin. Lisäksi tehtiin omia reitinvalintoja ja ratkaisuja, vaikka ainakin GPS näytti ympärillä olevan kuhinaa sekä osoitettiin kylmää hermoa ja omaa tekemistä vaikka toinen juoksee selässä kiinni. Kaikilla oli päivien jälkeen iloinen mieli ja hyvä fiilis. Iso kiitos vanhemmille, jotka olitte mukana kannustamassa ja ennen kaikkea kuljettamassa junioreja näihin kisoihin!

Tuloksia ja GPS-käyriä voi katsoa FSO:n sivuilta https://fso.idrott.fi/fso-juniorcup-sommar-2020/ Miten olisit itse juossut?

Tekstit: Magnus Engblom

Kategoriat:
Ajankohtaista Kisa Uutiset Vauhti