Föreningsverksamheten i OK Trian under Coronavirusepidemin

Meddelande 13.3.2020

Föreningsverksamheten i OK Trian under Coronavirusepidemin

OK Trians styrelse och de anställda följer noggrant med situationen hur Coronavirusepidemin framskrider. För att minimera smittorisken under epidemin så omorganiseras den planerade verksamheten under våren. OK Trian fungerar enligt rekommendationerna från Finlands Olympiakommitté och Finlands Orienteringsförbund. I huvudsak betyder detta att tyngdpunkten vår verksamhet flyttas från gemensamma träningar till mera individuell träning.

I direktiven från Finlands Orienteringsförbund (13.3.2020) bestäms att alla nationella tävlingar inställs fram till den 30.4.2020. Evenemang som är planerade att arrangeras efter den 1.5.2020 granskas på nytt och Orienteringsförbundet informerar om deras öde den 2.4.2020. Orienteringsförbundet följer myndigheternas direktiv i besluten. Orienteringsförbundet rekommenderar att inte arrangera motionsorienteringar fram till 30.4.2020. Föreningarna kan erbjuda träningar, till orienterare och motionärer, där de på egen hand kan utöva orientering utan emit-stämpling och övriga tjänster. Även direktiven för motionsorienteringarna uppdateras 2.4.2020. Enligt orienteringsförbundets direktiv är det inte nödvändigt för föreningarna att avbryta träningsverksamheten och orienteringsskolorna, men man bör följa med myndigheternas direktiv om tillställningarnas nödvändighet.

I praktiken betyder det i framtiden att föreningens alla salturer nu på våren är inhiberade. Orienteringsträningarna i mars fortsätter som normalt. Träningskartorna kan fås vid startplatsen när träningen börjar eller så kan man själv printa ut dem från Nimenhuuto. Var och en tränar på egen hand och undviker att vara i närkontakt med övriga. Även andra veckoträningar blir egenhändiga. Samma direktiv gäller för föreningsdagen 21.3.2020. Påsklägret och föreningslägret i början av maj inhiberas. Vi strävar till att arrangera möjligheter att träna på egen hand under påsken genom att lägga ut flera färdiga träningar. Vi strävar att motionsorienteringarna i regionen kan arrangeras på samma sätt dvs att alla kan på egen hand bege sig ut och söka kontroller.

Vi strävar att aktivt informera om situationen. Aktuell verksamhetskalender finns i Nimenhuuto.

Ta vara på er själva och njut av orienteringen med de premisser som erbjuds.

OK Trians styrelse 13.3.2020

Olympiskakommites meddelande

Orienteeringsförbunds meddelande

Kategorier:
Aktuellt Nyheter