OK Trianin Topi Penttinen SM-yön viides

Yösuunnistuksen Suomen mestaruuksista kilpailtiin lauantai-iltana Himoksen vaativilla rinteillä Jämsässä. Miesten pääsarjan 12,6 kilometrin radalla lähes virheettömästi suunnistanut MS Parman Akseli Ruohola eteni vakuuttavaan tyyliin ottaen voiton yli kolmen minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolaiseen. Kilpailun kolmas oli ulkomaalaisena kisannut Kooveen virolainen Timo Sild. Näin ollen  SM-pronssi pujotettiin Lahden Suunnistajat-37:n Aleksi Anttolaisen kaulaan. Neljäs oli Tampereen Pyrinnön maajoukkuesuunnistaja Anton Kuukka ja viides kovassa seurassa hienosti onnistunut OK Trianin Topi Penttinen vain kaksi minuuttia pronssimies Anttolaiselle jääneenä.

FM-natt 2019-09-30
OK Trianin Topi Penttinen suunnisti Himoksen rinteillä SM-yön viidenneksi. (Kuva: Pekka Vuorinen)

Penttinen oli kisan jälkeen enemmän kuin onnellinen upeasta suorituksestaan.

– Kerta kaikkiaan upea maasto ja SM-kisan arvoinen vaativa rata. Suunnistus lähti heti alkuun sujumaan hyvin, vaikka rastipisteet olivat vaativia. Osasin varmistaa ja toisaalta lisätä vauhtia juuri oikeissa paikoissa. Loistava tulos näin tärkeässä yhdessä kauden tärkeimmistä pääkisoista, iloinen Penttinen analysoi suoritustaan palkintojenjaon jälkeen.

Topi Penttinen

Myös kultamitalisti Ruohola piti Himoksen maastoja vaativana. – Lähdin suoriutumaan suunnistuksen ehdoilla miettimättä vauhtia ollenkaan. Onnistuin siinä hyvin. Lopun poluilla lisäsin vähän vauhtia. Tarkka suunnistus ja sujuva toteutus oli tänään tärkeä, Ruohola summasi nappijuoksunsa elementtejä.

Naisten pääsarjassa Pargas IF:n nuori Amy Nymalm nappasi ensimmäisen yleisen sarjan Suomen mestaruutensa. Mestaruus tuli 47 sekunnin erolla porilaisen Rastikarhujen Mira Kaskiseen. Suunta Jyväskylää edustava pronssimitalisti Veera Klemettinen jäi Nymalmille reilun minuutin. – Yritin mennä kaikki välit aika suoraan välillä vähän riskilläkin. Hyvin se kuitenkin meni. Olen ollut vähän kipeänä mutta näin hienossa maastossa oli tosi kiva juosta, vanhempiensa Sannan ja Sörenin kultaisissa jalanjäljissä kehittyvä Suomen lahjakkaimpiin lukeutuva Amy Nymalm kertoi.

Ikämiesten sarjassa OK Trianin Petteri Muukkonen jatkoi kultaista SM-kauttaan ottamalla nyt yömestaruuden 8 kilometrin radalla. SM-kulta irtosi tasaisen ja lähes virheettömän suorituksen päätteeksi parin minuutin erolla Angelniemen Ankkurin Heikki Toivioon. Pronssille suunnisti kirkkonummelaisen Lynxin Marko Närvä. Muista trianilaisten suorituksista Himoksen yössä voi mainita Reijo Liitiäisen mainion kahdeksannen sijan sarjassa H70 ja muutamiin isompiin virheisiin sortuneen Mikael Salon yhdeksännen sijan sarjassa H45.

Svante Nilsson

Webmaster

Tfn: +358 40 594 3098
Epost: svante.nilsson@oktrian.fi

Kategorier:
Nyheter