OK Trianille SM-mitaleita viestisuunnistuksesta ja sprintistä

Tampereen Pyrinnön naiset ja Helsingin Suunnistajien miehet ottivat lauantaina SM-viestin kultaiset mitalit. Mynämäen ja Nousiaisten rajoilla kisatun viestin himmeämmät mitalit veivät naisissa Pargas IF ja Angelniemen Ankkuri sekä miehissä Ikaalisten Nouseva-Voima ja Tampereen Pyrintö.

Pyrinnön voittoisassa naisjoukkueessa suunnistivat Lotta Karhola, Venla Harju sekä sveitsiläinen Simona Aebersold. Kolminkertainen MM-mitalisti Aebersold nautti Suomen mestaruudesta, vaikka alkumatkassa pieniä ongelmia olikin. – Maastossa piti keskittyä koko ajan suunnistamiseen, joten fyysisesti ei tarvinnut kaikkea ottaa irti. Oli todella hienoa voittaa Suomen mestaruus viestissä näiden ystävien kanssa, Aebersold hehkutti.

Miesten neliosuuksinen viesti oli mielenkiintoinen alusta loppuun asti. Helsingin Suunnistajien nelikko Arttu Syrjäläinen, Einari Heinaro, Topi Syrjäläinen ja Olli Ojanaho teki alkuosuudet rauhallista työtä kärjen taustalla. Tampereen Pyrintö vaihtoi väliosuuksilla kärjessä, mutta Ojanaho nosti helsinkiläiset kärkipaikalle ja piti muut takanaan. Maalissa eroa Ikaalisten Nousevan-Voiman Eetu Savolaiseen oli 36 sekuntia ja Pyrinnön Elias Kuukkaan 45 sekuntia. Ojanaho kertoi maalissa säästäneensä paukkuja lopputaistelua varten. – Juoksin matkalla aika taloudellista vauhtia, ja säästin voimia loppua varten. Pyrin olemaan koko ajan aktiivinen, vaikka tilanteet kärjessä vaihtelivat. Lopussa otin ohjat omiin käsiin, Ojanaho summasi ankkuriosuuden. Miesten viestimestaruus oli Helsingin Suunnistajille harvinaista herkkua, sillä edellisestä HS:n voitosta ehti kulua jo 24 vuotta. – Olimme paperilla yksi parhaista joukkueista, mutta tiesimme, että kaikkien pitää juosta hyvät suoritukset. Ei tämä voitto helpolla tullut, mietti ankkuri-Ojanaho.

OK Trianin ainoasta mutta sitäkin upeammasta mitalin arvoisesta suorituksesta vastasi kolmikko Mikael Salo, Jani Virta ja Petteri Muukkonen ottamalla sarjan H45 SM-viestikultaa. Toiseksi sijoittui Vaajakosken Terä ja kolmanneksi Pargas IF. Kisa oli tasainen kahden ensimmäisen osuuden ajan, sillä ankkuriosuudelle Muukkonen pääsi yhtä aikaa Vaajakosken Teemu Karjalaisen kanssa. Todella vahvassa syykunnossa oleva Muukkonen karkasi omille teilleen saman tien ja varmisti kullan trianilaisille lopulta yli neljän minuutin marginaalilla.

– Vahva ja virheetön suoritus meiltä kaikilta. Maasto oli hieno ja vaativa ja oma juoksu kulki erinomaisesti. Onnistuin pudottamaan Vaajakosken Terän ankkurin jo alkumatkalla, joten loppumatka oli pitkälti varmistamista, iloinen Petteri Muukkonen kertoi joukkueensa puolesta mitalienjaon jälkeen.

SM-viesti 2019-09-23
OK Trianin kolmikko Mikael Salo, Jani Virta ja Petteri Muukkonen otti sarjan H45 SM-viestikultaa Mynämäellä. (Kuva: Pekka Vuorinen)


SM-sprintistä OK Trianille hopeita ja pronssia

Suunnistuksen SM-viikonloppu jatkui sunnuntaina sprintin merkeissä Forssassa. Kehräämön kulttuurimaisemassa käydyn sähäkän kisan pääsarjojen voittoihin ylsivät oululaisen SK Pohjantähden Sofia Haajanen ja Kalevan Rastin Miika Kirmula. Naisten kisassa Haajanen oli sekunnin nopeampi kuin hopeanainen Maija Sianoja, eikä pronssinainen Jenny Patanakaan kauaksi jäänyt, sillä eroa kärkeen oli vain kuusi sekuntia. Haajasen ja Sianojan keskinäinen kultataisto oli tiukka, sillä kärkipaikka vaihteli kaksikon kesken radan loppurasteilla lähes vuorotahtiin.

Miesten kisassa Kirmulan voittomarginaali oli 16 sekuntia. Voitto pääsi hieman jopa yllättämään Kirmulan, joka on tällä kaudella nostanut tasoaan kaikilla matkoilla. Kirmulan takana himmeämmät mitalit menivät Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilälle ja Tampereen Pyrinnön Elias Kuukalle, joka Kirmulan tavoin on viihtynyt paremmin maastosuunnistuksen puolella. Miesten kisan isoin yllättäjä oli kuitenkin neljännen sijan yhdessä Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläisen kanssa jakanut Espoon Suunnan Alvar Palmen. Tampereen Pyrinnön riveissä suunnistava porvoolaistaustainen Otto Simosas oli sijalla 15 vajaat 50 sekuntia Kirmulalle jääneenä. Lauantaiaamun tiukoista karsinnoista finaaliin yltänyt OK Trianin Topi Penttinen oli 50 suunnistajan loppukilpailussa hienosti sijalle 22.

FM-sprint 2019-09-23
Iloisia SM-sprintin sarjan D14 suunnistajia. Upeasti suunnistanut OK Trianin Saga Wickholm ylsi SM-pronssille. (Kuva: Pekka Vuorinen)

OK Trian saalisti SM-sprintistä kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Sarjassa H40 Petteri Muukkonen jatkoi komeaa syyskauttaan ottamalla SM-pitkien matkojen kultamitalin jatkoksi nyt hopeaa. Tiukan sekuntitaiston jälkeen Muukkonen taitui SM-kultaa ottaneelle Hiisirastin venäläistaustaiselle Sergei Detkoville vain 6 sekuntia. Pronssi meni Lappeen Riennon Jonne Lakaselle, joka taasen jäi Muukkoselle 5 sekuntia. Vieläkin tiukempi oli taisto voitosta sarjassa H45, jossa hopeaa ottanut OK Trianin Mikael Salo hävisi vaivaiset 2 sekuntia kultamitalin ottaneelle Lahden Suunnistajien Vesa Forsblomille. SM-pronssia otti kaunialaisseura OK77:n Vesa Kankaanpää kymmenisen viestiä kärkikaksikon takana. Hienosti koko suunnistuskauden ajan kehittynyt ja arvokisoissa menestynyt Saga Wickholm otti sarjan D14 SM-pronssia. Kultaan suunnisti Espoon Suunnan Silva Kemppi ja hopealle Lapuan Virkiän Peppi Sikkilä. SM-plaketin arvoisesti neljänneksi suunnisti sarjassa H55 Pekka Vuorinen, joka jäi pronssista vain 7 sekuntia.

Svante Nilsson

Webmaster

Tfn: +358 40 594 3098
Epost: svante.nilsson@oktrian.fi

Kategorier:
Nyheter