OK Trianin Muukkoselle ja Wickholmille suunnistuksen SM-kultaa

Pitkän matkan suomenmestaruudet ratkottiin sunnuntaina Fiskarsin vaativissa maastoissa Raaseporin pohjoispuolella. Osittain samoilla maastoalueilla käytiin vuonna 1966 ensimmäiset suunnistuksen MM-kilpailut. OK Trianin ikämiehet vastasivat parhaista itäuusmaalaisista suorituksista kahden kullan voimin. Sarjassa H35 Jörgen Wickholm suunnisti Suomenmestariksi vajaan kahden minuutin erolla ennen Valkeakosken Hakan Timo Saarista. SM-pronssi meni Hiisirastin Juha Tommilalle. Erittäin kovatasoisessa ja tunnettujen takavuosien maajoukkuemiesten tähdittämässä sarjassa H40 Petteri Muukkonen osoitti todellista taistelutahtoa ottamalla SM-kultaa 34 sekunnin marginaalilla ennen Lappeen Riennon Jonne Lakasta. SM-pronssille suunnisti kärkikaksikolle jo selvästi jäänyt MS Parman Juha Peltola. Trianilaisista Jani Virta mahtui vielä kymppisakkiin sijalla yhdeksän. Sarjassa H45 Mikael Salo kävi kovaa kisaa jopa SM-kullasta mutta muutamien harmittavien virheiden jälkeen oli SM-plaketin arvoisesti viides. Salo hävisi lähes 10 km:n radalla SM-pronssia ottaneelle Vaajakosken Terän Jouni Kahelinille vaivaiset 30 sekuntia. Neljävitosten Suomenmestariksi suunnisti Kalevan Rastin Simo Martomaa ja hopealle Vaajakosken Teemu Karjalainen. Ikänaisten sarjoissa OK Trianin parhaista SM-kisasuorituksista vastasivat Leila Seppänen sarjan D60 kahdeksannella ja Heidi Liljeström sarjan D45 yhdeksännellä sijallaan.

SM-pitkä 2019-09-12
Jörgen Wickholm (kuvassa) ja Petteri Muukkonen olivat OK Trianin kultamitalistit suunnistuksen SM-pitkillä. (Kuva: Pekka Vuorinen)

Miesten pääsarjan 15,8 km radalla viimevuotisen voiton uusi Kalevan Rastin Miika Kirmula. Ainoan vastuksen antoi toiseksi sijoittunut ja puolitoista minuuttia Kirmulalle jäänyt Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho. SM-pronssille suunnistanut Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka jäi kärkeen jo lähes kuusi minuuttia. Päivän kolmanneksi suunnisti Ruslan Glebov, mutta ukrainalaista ei lasketa mukaan suomenmestaruuskilpailun tuloksiin. Juuri kauan odotetun MM-mitalin viestissä Suomelle ankkuroinut Kirmula odotti hienoa maastoa ja sitä oli tarjolla. Kirmula oli säilyttänyt MM-vauhtinsa, sillä päivän suoritukseen mahtui myös yksi selkeä virhe ja toinen huono rastivälin toteutus. OK Trianin suunnistajista lauantain tiukoista karsinnoista sunnuntain finaaliin ylsi Topi Penttinen, joka ei kuitenkaan enää ollut terävimmillään raastavassa yli puolentoista tunnin kisassa.

Naisten SM-kultaan suunnisti 11,2 km radalla Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen tasan minuutin marginaalilla ennen hopeaa ottanutta Tampereen Pyrinnön Lotta Karholaa. SM-pronssi meni Rastikarhujen Mira Kaskiselle.

Svante Nilsson

Webmaster

Tfn: +358 40 594 3098
Epost: svante.nilsson@oktrian.fi

Kategorier:
Nyheter