OK Trianille mitaleita suunnistuksen SM-keskimatkalta

Saga Wickholm hopeallaan tyttöjen sarjassa D15 ja Petteri Muukkonen pronssillaan ikämiesten sarjassa H45 olivat OK Trianin SM-mitalistit suunnistuksen keskimatkalla Taivalkoskella lauantaina.

Raiskiovaaran upeassa ja suunnistuksellisesti vaativassa maastossa käydyssä kisassa Saga Wickholm kävi todella jännittävän taistelun kullasta, joka lopulta meni vain yhden sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Siiri Julkuselle. SM-pronssin otti kirkkonummelaisen Lynxin Veera Turakainen. Tiukka oli taisto myös sarjassa H45, jossa mestaruuden vei Vehkalahden Veikkojen kokenut Janne Weckman reilun puolen minuutin erolla muihin mitalisteihin. SM-hopea meni tamperelaisen Kooveen Weckmania vieläkin kokeneemmalle Jani Lakaselle, joka kävi tiukan sekuntitaistelun pronssille yltäneen OK Trianin Muukkosen kanssa miesten eron ollessa lopulta vain neljä sekuntia. Kovaa suunnistussukua oleva Saga Wickholm ja pitkän suunnistusuran tehnyt Petteri Muukkonen olivat palkintojenjaon jälkeen yhtä yhteistä hymyä. – Aivan mahtava yllätys tällainen menestys. Oli tosi hieno maasto ja rata. Suunnistuskin onnistui nyt lähes virheittä ja vaikka kultaan jäi tuo ihan hullulta tuntuva yhden sekunnin ero, hopeakin on ihan mahtava juttu, Wickholm iloitsi hopeamitali kaulassaan. Iloinen oli myös kokenut Muukkonen erityisesti nuoren Wickholmin suorituksesta.

– Upea suunnistus Sagalta ja upea oli koko kisa tällaisessa huippumaastossa. Tiukka taisto myös omassa sarjassani, joka olisi voinut kultamitalin osalta kääntyä lopulta kenelle tahansa kärkikolmikosta, Muukkonen analysoi kisasuorituksia.

SM-keski 2019-07-01
OK Trianin Saga Wickholm ja Petteri Muukkkonen suunnistivat SM-mitaleille suunnistuksen keskimatkalla Taivalkoskella. (Kuva: Jari Johansson)

Miesten pääsarjassa SM-kultaan suunnisti Tampereen Pyrinnön  Elias Kuukka. Kangasala-Jukolassa upeasti pitkän yöosuuden suunnistanut tamperelainen on lunastamassa häneen ladattuja odotuksia. SM-keskimatkan voitto Taivalkoskella tuli varmalla suorituksella. – Pystyin omaan, hyvään suoritukseen. Maasto oli hieno ja rata oli hyvä, mestaruutensa erinomaisella loppuvedolla varmistanut Kuukka totesi. Tiukimmalle Kuukan pisti viime vuoden pitkän matkan MM-hopeamies, Ukrainan Ruslan Glebov, joka jäi mestarille 31 sekuntia 6,7 km:n radalla. Kolmanneksi nopein oli Viron Timo Sild, mutta SM-hopealla ja pronssilla palkittiin nuoret suomalaismiehet Aleksi Karppinen ja Akseli Ruohola, kun Glebov ja Sild eivät asu vakituisesti Suomessa ja näin ollen kilpailevat SM-kisoissa ulkomaalaisina. OK Trianin edustussuunnistajia ei SM-kisoissa montaakaan ollut lähtöviivalla. Topi Hasu ylsi kuitenkin hienosti finaaliin aamun tiukoista karsinnoista ja oli 52 kilpailijan kisassa lopputuloksissa sijalla 31. Emil Sevelus suunnisti karsinnoissa hyvin mutta jäi juuri ja juuri finaalin ulkopuolelle.

Naisten keskimatkan mestaruuden vei Suomessa pysyvästi asuva tamperelaisen Kooveen Svetlana Mironova oululaisen SK Pohjantähden Anna Haatajan nenän edestä. Alkukaudesta suunnistuksensa kanssa tuskaillut Haataja oli SM-hopeastaan iloisempi kuin mestari konsanaan. – Maasto oli mukava ja vaativa. Onnistuin aika hyvin ennakkosuunnitelmien mukaisesti, kun yritin alueen vanhalle kartalle suunnitella naisten finaalin rataa. Ei se ihan virheittä mennyt, ehkä sellaiset 1,5-2 minuuttia olisi ajasta otettavissa pois, Mirovalle reilun minuutin hävinnyt Haataja aprikoi. SM-pronssia otti Haatajan seurakaveri Sari Anttonen.

Muista OK Trianin hyvistä suorituksista voidaan mainita Mikael Salon kuudennen sijan Ylistaron Kilpa-Veikkojen Mikko Hölsön hallitsemassa sarjassa H45 sekä Thomas Nyholmin kahdeksannen sijan sarjassa H55, jossa voitto meni Itä-Hämeen Rastin Pasi Valkoselle.

Svante Nilsson

Webmaster

Tfn: +358 40 594 3098
Epost: svante.nilsson@oktrian.fi

Kategorier:
Nyheter