Inomhusorientering i Sibbo 9.12.

Tid:
På fredagen 9.12. kl. 17.30-19.30.

Plats:
Nickby Hjärta, Stora Byvägen 12.

Anmälan:
– I Rastilippu eller på plats
– Vuxna 10e, under 20-åringar 5e (gratis för OK Trians medlemmar)
– Betalning med MobilePay eller kontant

Klädsel och utrustning:
Endast rena skor för inomhusbruk är tillåtna för orientering. Dobb- och dubbskor är totalt förbjudna, även skor med plastdobb! Inga ytterskor inne i byggnaden. Ta av ytterskorna vid ingången. Vi ber er att ta med egen påse att förvara ytterskor i.

Inomhusorienteringens principer och regler: 

Hela banan går inomhus. Det är ej tillåtet vid något tillfälle att springa utanför byggnaden.

Tillåtna områden är markerade på kartan i ljusbrunt = golv. 

Utöver de tillåtna områdena finns även förbjudna områden och förbjudna passager, som stängda areor (mörkgrå), annars förbjudna ytor (olivgröna eller lila) och väggar/otillåtna staket (tjock svart linje). Det är absolut förbjudet att springa igenom dessa. Diffusa förbjudna områdena och passagerna kommer att vara markerade tydligt med heldragna snitslar. Överträdelse av snitslar medför diskvalifikation. 

Karta: 
Kartan är ritad 2022 av Topias Muukkonen. Skalan är så stor som möjligt. Kartans storlek är A3. 

Våningar: 
Kartan är ritad med varje våningsplan för sig. Våningarna kommer att ligga ovanpå varandra som imaginära exemplet nedan visar. Våningen högst upp är högst upp på kartan medan våningen längst ner är längst ner. I exemplet finns också karttecknen som har används i kartan.

Mindre möbler, t.ex. stolar och bord, är INTE ritade på kartan. 

Trappor:
Man byter våningsplan med hjälp av trappor. Trapporna är markerade på kartan med pil och bokstav. Pilen pekar uppåt i trappans riktning. Springer du i pilens riktning springer du uppåt. Bokstaven visar vilka trappor som hör samman med varandra på respektive våning. Ett exempel: Om du på våning 1 springer upp vid trappan A, kommer du upp på våning 2 där det står A. 

Dörrar:
Det är endast tillåtet att beträda rum med öppna dörrar som är markerade med en öppning i väggen. Det är strängt förbjudet att själv öppna dörrar!

Förbjudna områden:
Det är förbjudet att beträda områden markerade med olivgrön eller violett kryssmönster.

Möbler – bord, stolar, hyllor mm.
Det är inte tillåtet att klättra över eller krypa under möbler – spring runt! 

Kontroller: 
Bild på en modellkontroll är bifogad. Det finns kontroller nära varandra så kolla kodsiffran mycket noggrant! Kontrolldefinitioner finns endast lösa, de finns inte tryckta på kartan.

Stämpling: 
Emit-stämpling. Vi lånar emit-kort för alla som behöver det. 

Banor: 
Det finns många banor med olika svårighetsgrader. 

Du kan orientera flera banor för samma avgift.

VARNING! 

Inomhusorientering innebär trånga passager, snäva hörn, smala trappor och mötande löpare flera gånger under banan, vilket innebär en stor krockrisk. I och med det höga deltagarantalet kommer det också att vara trångt på vissa ställen. Använd sunt förnuft, ta det lugnt – framför allt runt snäva hörn. Vi vill ha en rolig evenemang för alla!

Trappor kommer att ha mycket hög belastning, därför gäller högertrafik i trapporna. Håll till höger så går det smidigast för alla. Högerregeln gäller i övrigt också.

Av erfarenhet vet vi också att man kan behöva stanna för att titta på kartan, undvik att göra det i trapporna eller i smala dörröppningar så att snabbare löpare kan passera.

Vissa rum har föremål på golvet eller på hyllor. Även om banorna är lagda på sådant sätt att materialskador inte bör kunna ske finns det ändå en risk. Om något går sönder, meddela en funktionär omedelbart! 

Rör inte några föremål!