Sibbo skolornas orienteringsmästerskap avgjordes i form av sprint

Sibboskolornas orienteringsmästerskap avgjordes 7.9.2023 i Nickby i soligt höstväder. Tävlingen var en sprintorientering för både flickor och pojkar i klasserna 3-4 och 5-6. Dessutom gavs det möjlighet att delta utom tävlan, och då fick man orientera tillsammans med en kamrat.

Sammanlagt var nästan 120 ivriga orienterare på plats. För eleverna i klasserna 3-4 erbjöds en bana på ca 600 m med 9 kontroller, vilken den snabbaste klarade på dryga 4 minuter. Banan för 5-6 -klassisterna var i sin tur 100 m längre och en aning svårare. Den sprang segraren på 4 min 44 sek. Efter att tävlingsserierna var över fick de som deltog utom tävlan ge sig iväg på samma banor.

Kontrollerna skulle givetvis tas i rätt ordning och på emit-kortet måste det finnas en stämpling från varje kontroll. Många råkade ut för små missöden med kontrollerna, t ex att man sprang förbi kontrollen utan att stämpla eller att man besökte kontrollerna i fel ordning. För bortlämnade stämplingar lades det till 10min /avsaknad kontroll.

Det sågs många glada miner och också en del besvikelser bland deltagarna. Alla verkade ändå ha roligt. Grattis till fina prestationer och förhoppningsvis får vi en del nya orienterare med i vårt gäng från det här gänget!

Tävlingsresultaten hittas här.


Bilderna från vänster
Pristagarna bland flickorna i klasserna 3-4
Pristagarna bland pojkarna i klasserna 3-4
Rita delar ut pris åt segraren bland flickorna i klasserna 5-6
Pristagarna bland pojkarna och flickorna i klasserna 5-6

Kategorier:
Aktuellt Nyheter Resultat Tävlingsinfo