Lär känna din klubbkamrat – Inga-Lill Åberg

Namn / Nimi: Inga-Lill Åberg

Ålder / Ikä: 55

Din historia i Ok trian / Historiasi Ok trianissa: Jag har varit med i OK Trian sen början.

Vad är din uppgift inom föreningen? / Mikä on tehtäväsi seurassa?: Jag ställer upp som funktionär och talkoarbetare när föreningen arrangerar tävlingar, oftast finns jag i starten. Jag har varit både ledare för ungdomarna och för vuxenkursen.

Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat? / Suunnistatko, jos kyllä niin kauanko olet suunnistanut?: Jag är en glad aktiv motionär, som också gillar att tävla. Jag började orientera sent i livet. År 2008 deltog jag i den första vuxenkursen som Sibbo-Vargarna ordnade. Genast samma år vågade jag delta i min första tävling, som var SV:s mästerskapstävling.

Är du förväntansfull inför Porvoo Borgå Jukola? / Mitä odotat Porvoo Borgå Jukolasta?: Javisst, det ska bli roligt och spännande att få vara med och arrangera Jukola. Jag hoppas vädret blir fint och att orienterarna och publiken ska trivas.

Hur deltar du i arrangerandet av Porvoo Borgå Jukola? / Miten osallistut Porvoo Borgå Jukolan järjestelyyn?: Jag är ansvarar för starterna. Jag är också med som talkoarbetare vid byggandet av tävlingscentret.

Favorit metrilaku smak / Suosikki metrilaku maku?: Salmiak-hallon

Tittar du på hela jukola eller går du och sova efter starten?/ Katsotko koko Jukolan vai menetkö nukkumaan heti lähdön jälkeen?: För det mesta har jag nog gått och sova några timmar på morgonnatten. I år skulle det nog vara roligt att se hela  stafetten.

Favorit jukola minne/ Paras jukola muisto?: Det var häftigt när startskottet i Kuopio-Jukola 2014 sköts av ett Hornet-plan som flög över startfältet. Under den natten hade jag så kallt i tältet att jag måste ut och jogga lite för att få upp värmen, men jag frös ändå trots att jag hade alla kläder på mig som jag tagit med. Det var inte så kul då, men blev ett roligt minne.

Inga-Lill Åberg

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023