Lär känna din klubbkamrat – Risto Säynäväjärvi

1. Namn / Nimi: Risto Säynäväjärvi
2.  Ålder / Ikä: 72 v
3.  Din historia i Ok trian / Historiasi Ok trianissa: Olin If Sibbo-Vargarnan jäsen yli 20 vuotta ennen kuin OK Trian perustettiin. Kun OK Trianin perustamista valmisteltiin, olin siinä innokkaasti mukana.
4. Vad är din uppgift inom föreningen? / Mikä on tehtäväsi seurassa?: OK Trianissa minulla ei ole mitään nimettyä tehtävää, mutta innokkaana talkoolaisena olen aina, kun se on mahdollista, mukana kisa- ja tapahtumajärjestelyissä, suunnittelemassa, rakentamassa, purkamassa ja tietenkin itse tapahtumissa toimitsijana, usein turvallisuudesta vastaavana. Usean vuoden ajan olen ollut turvallisuusvastaava kaikissa seuran kisoissa ja hoitanut myös niiden välttämättömät viranomaisyhteydet. Nämä viralliset asiat kuulostavat ehkä jopa – ei niin mukavilta – mutta ne on hoidettava, jotta saamme luvat järjestää tilaisuuksia. Toisaalta, kun asennoidun niihin periaatteella, että kaikkien osallistujien ja toimitsijoiden turvallisuus on tärkeää, niin se motivoi minua panostamaan tehtävääni täysillä.
5.  Orienterar du, isåfall hur länge har du orienterat? / Suunnistatko, jos kyllä niin kauanko olet suunnistanut?: Olen kuntosuunnistanut viimeisten runsaan 30 vuoden ajan. Armeijan jälkeen oli pitkä tauko, mutta kun omat pojat aloittivat oravapolulla, aktivoiduin uudelleen. Kuntosuunnistuksen ohella olen vuosien varrella osallistunut lukuisiin ohjaajatehtäviin, kisajärjestelyihin mm. kilpailunjohtajana sekä Sibbo-Vargarnan suunnistusjaoston hallitukseen.
6. Är du förväntansfull inför Porvoo Borgå Jukola? / Mitä odotat Porvoo Borgå Jukolasta?: Tottakai! Toivon että olosuhteet ja maailman tilanne mahdollistavat järjestämään normaalin tai mieluiten ikimuistoisen Jukolan, johon saamme yli 20000 suunnistajaa sekä runsaasti yleisöä ja että saamme mukaan riittävästi talkoolaisia.
7. Hur deltar du i arrangerandet av Porvoo Borgå Jukola? / Miten osallistut Porvoo Borgå Jukolan järjestelyyn?: Olen Porvoo Borgå Jukolan 2023 turvallisuusvaliokunnan vetäjä ja itse kisassa turvallisuuspäällikkö, jonka vastuulle kuuluvat ensiapu, pelastustoiminnot sekä järjestyksenvalvonta. Tähän kaikkeen vaaditaan noin 300 talkoolaista, joilta useimmilta edellytetään erilaista erikoisosaamista.
8. Favorit metrilaku smak? / Suosikki metrilaku maku?: En mitenkään himoitse lakua, mutta salmiakki olisi minun valintani.
9. Tittar du på hela jukola eller går du och sova efter starten? / Katsotko koko Jukolan vai menetkö nukkumaan heti lähdön jälkeen?: Olen Porvoo Borgå Jukolassa 2023 paikalla koko Jukolan ajan, toivottavasti pystyn kuitenkin pitämään jossakin välissä pienen lepohetken. Aikaisemmissa Jukoloissa olen kisapaikalla ollessani valvonut ja jännittänyt pitkään. Ne Jukolat, joita olen seurannut kotoa, olen yrittänyt valvoa läpi yön TV:n ääressä.
10. Favorit jukola minne? / Paras jukola muisto?: Mieleen on jäänyt hyviä muistoja monista Jukola-viikonlopuista, mutta parhaiten on mieleen jäänyt Jämi-Jukola 2004, jossa pystyin parhaaseen suoritukseen Jukola-historiassani. Myös Valio Jukola Vantaalla 2012 jäi mieleen, saimmehan suunnistaa Sipoonkorven kansallispuistossa.

Risto Säynäväjärvi suunnistamassa ja talkoilemassa.

Kategorier:
Aktuellt Arrangemang Jukola 2023