Kainuun Rastiviikko 2024 erbjöd fina terränger

Traditionella orienteringsveckan Kainuun Rastiviikko erbjöd superfina terränger kring Joutenlampi kurscentrum i Kajana. Veckan startade på söndag 30.6. när flera tusen orienterare spred sig ut i den snabba tävlingsterrängen, som erbjöd fin orientering i lättframkomlig torr moskog.

Följande dag var en vilodag i regnigt väder, under vilken flera tog sig till spa centrumet, bekantade sig med områdets attraktioner, besökte närliggande nationalpark, sprintorienterade, utnyttjade Vuokatti sportcentrumets mångsidiga aktivitetsmöjligheter eller t.om. tränade på Jukola 2027 träningsterräng. Orienteringsveckan är ju för de flesta en semestervecka med fyra tävlingsdagar och två vilodagar. För många fungerar veckan som en viktig träningsvecka för kommande hösten och för huvudklassens orienterare fungerade veckan som granskningstävling inför Europeiska mästerskapen i Ungern.

Alla orienteringsveckans deltävlingar löptes i terrängen kring Joutenlampi Kurscentrum. Sista kontrollen på alla etapper var på samma plats och kontrollpunkten under två första etapperna var en björn och under två sista etapperna var kontrollpunkten en varg, (statyer)

Vädret under veckan var för det mesta väldigt bra, men sista tävlingsdagen på fredag 5.7. medförde ösregn och lite kyligare väder,

Trianiterna tog några etappvinster under veckan och veckans totalsegrare var Sonja Reiman, D13A-klassen och Roger Helenius H70AL klassen. Det kom många fina insatser under veckan också för andra Trianiter, bl.a. Adele Linko, D13A, tredje plats och Anneli Laurila, D55A fjärde plats.

Under samma vecka hade cykelorienteraren egen orienteringsvecka, Kainuun pyöräsuunnistusviikko, med fyra etapper. Trians representanter klarade sig fint också i cykelorienteringen. Cykelorienteringsveckans totalsegrare var Linus och Frida i respektive klassen.

Det fanns program också på mellandagarna –
Ilmo Petroff vann C-banan i måndagens sprint i Kajana.
Bild: KRV bildarkiv
Veckans totalsegrare, Sonja Reiman D13A .
Bild: Aki Uutela
Adele och Frida efter parspinten på onsdag Frida Koskinen vann D15 cykelorienteringen Adele Linko tog brons i D13A klassen. Bild Aki Uutela