Koulu kartalla teemaviikot 2022

Keväällä 2022 Koulut kartalla -teemaviikko saa jatkoa Sipoossa ja Porvoossa, kun toteutamme suunnistuksen teemaviikon osana seuran LiikettäNiveliin hanketta.

Lisätietoa viikosta tulee keväällä

OK Trian on mukana toteuttamassa Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikko. Kevään 2022 teemiviikkojen ajankohdasta tulee lisätietoa myöhemmin keväällä

OK Trian toteuttaa teemaviikon Porvoossa ja Sipoossa. Tämän viikon aikana on päiväkodeissa, esikouluissa ja 1.-2.-luokkalaisilla on käytössään erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Opettajat ja varhaiskasvattajat saavat tämän materiaalin teemaviikkoa edeltävällä viikolla ja ajatuksena on, että tehtäviä tehtäisiin lasten kanssa teemaviikon aikana.

Kyseisen teemaviikon lopulla järjestämme kaikille yhteiset Perheseikkailut drop in -drop off -periaatteella.

Perheseikkailu on maksuton tilaisuus, joka on suunnattu noin 4-8-vuotiaille vanhempineen. Siellä on luvassa erilaisia suunnistuksellisia aktiviteetteja ja seuramme toiminnan esittelyä.

Teemaviikoilla on ajateltu myös isompia koululaisia. Ihan joka koululle emme valitettavasti pääse järjestämään suunnistusopastusta, mutta pidämme yllä ratoja teemaviikolla useassa eri maastossa. Tuolloin maastoihin on suunniteltu eritasoisia ratoja 1.-6.-luokkalaisia ajatellen, ja rastit ovat maastossa paikoillaan viikolla 35 päivittäin klo 9-15. Rasteilla on oranssivalkoinen rastilippu ja rastikoodi, jonka avulla oppilaat voivat varmistaa olevansa oikealla rastilla.

Radat ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä. Suunnistamaan voi lähteä vaikka kauempaakin esimerkiksi pyörillä tai osana keväistä retkipäivää!

Kartat toimitetaan kouluille teemaviikkoa edeltävällä viikolla pdf-tiedostona tulostusta varten.

Teemaviikkojen yhteyshenkilö OK Trianissa (Porvoo): Heidi Liljeström, heidi.liljestrom@oktrian.fi
Teemaviikkojen yhteyshenkilö OK Trianissa (Sipoo): Rita Wickholm, rita.wickholm@gmail.com

  • Perheseikkailu Porvoossa
  • Perheseikkailu Sipoossa