Koulu kartalla teemaviikot 2021

OK Trian on mukana toteuttamassa Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikkoja. Porvoon ja Sipoon vuoro on viikolla 14. Teemaviikon aikana päiväkodeissa, esikouluissa ja 1.-2.-luokkalaisilla on käytössään erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Opettajat ja varhaiskasvattajat saavat tämän materiaalin teemaviikkoa edeltävällä viikolla ja ajatuksena on, että tehtäviä tehtäisiin lasten kanssa viikolla 14.

Kyseisen teemaviikon lopulla järjestämme kaikille yhteiset Perheseikkailut drop in -drop off -periaatteella seuraavasti:

  • lauantaina 10.4. klo 11.00 – 13.00 Porvoossa, Kokonniemen hiihtostadionilla, Jääkiekkotie 3.
  • lauantaina 10.4. kl 11.00 – 13.00 Sipoossa, Nikkilän Sydämessä (Pohjoinen koulutie)

Tämä maksuton tilaisuus on suunnattu noin 4-8-vuotiaille vanhempineen. Siellä on luvassa erilaisia suunnistuksellisia aktiviteetteja ja seuramme toiminnan esittelyä.

Teemaviikoilla on ajateltu myös isompia koululaisia. Ihan joka koululle emme valitettavasti pääse järjestämään suunnistusopastusta, mutta pidämme yllä ratoja teemaviikolla neljässä eri maastossa: Porvoon Kokonniemessä ja Joonaanmäellä sekä Sipoon Nikkilässä ja Söderkullassa. Tuolloin maastoihin on suunniteltu eritasoisia ratoja 1.-6.-luokkalaisia ajatellen, ja rastit ovat maastossa paikoillaan viikolla 14 päivittäin klo 9-15. Rasteilla on oranssivalkoinen rastilippu ja rastikoodi, jonka avulla oppilaat voivat varmistaa olevansa oikealla rastilla.

Radat ovat lyhyitä ja ne on suunniteltu niin, että eksymisen vaaraa ei pitäisi olla. Radat voi mennä itsenäisesti, kaverin kanssa tai pienissä ryhmissä. Suunnistamaan voi lähteä vaikka kauempaakin esimerkiksi pyörillä tai osana keväistä retkipäivää!

Kartat on lähetetty kouluille ja päiväkoteihin pdf-tiedostoina tulostusta varten viikolla 13.

Mahdollisista lumesta tai koronasta johtuvista muutoksista tiedotamme huhtikuun alussa.

Teemaviikkojen yhteyshenkilö OK Trianissa (Porvoo): Heidi Liljeström, heidi.liljestrom@oktrian.fi
Teemaviikkojen yhteyshenkilö OK Trianissa (Sipoo): Rita Wickholm, rita.wickholm@gmail.com

Perheseikkailu Porvoossa
Perheseikkailu Sipoossa