Toivotamme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta

Pieni joulutarina

Trianin sadat tontut lähtivät iloisina matkaan varhain, eräänä kirkkaana pakkasaamuna. Mieli oli huoleton ja askel keveä. Olihan suuri ponnistus, Porvoo Jukola, saatu onnistuneesti maaliin. Nyt se välkkyi kauniina muistona uutterien Trianin tonttujen mielen sopukoissa – ties mihin ponnistuksiin seuraavaksi suunnaten. Lisäksi oli kiirinyt tieto, että Trian on ehdolla vuoden FSI-seuraksi. Edustavina kisakuvassa aina niin hymyilevät Trianin tonttuneidot Sandra, Sofia, Cecilia ja Saga.

Elämme ajassa ja olemme innovatiivisia, huudahtivat senioritontut Rita, Terese, Kirsi, Emma, Tricia ja Peter sekä päämuori Jeanne riisipuuronsa ääreltä. Teillä on paljon tietoa ja viisautta, sanoi pääjuoksuttajatonttu Jussi patistaen myös senioreita matkaan. Tehtävää on vielä paljon!

Junioritontut Aaro, Anton, Edvin, Tom, Mattis ja Miikka olivat lähtökuopassa tonttulakilleen suuntaa hakemassa, kun Sonja, Adele, Sissi, Elin, Alicia ja Selma kipittivät jo kaukana tonttuhameet hulmuten. Superhypervikkelistä salamatontuista Nikestä ja Linuksesta ei lähdön jälkeen ole näkynyt tonttulakin tupsuakaan. Mutta mihin on kadonnut tiivis tonttukolmikko Clara, Lydia ja Felix, tuumasi pääjuoksuttajatonttu Jussi ihmeissään tonttulakkiansa rapsuttaen.

Lähtöpaikalla loisti onneksi viisi lyhtyä ja se auttoi senioritonttuja näkemään ja löytämään oikean polun. Senioritonttujen matka sujui vanhasta muistista, ja siitä huolimatta, mutkittelematta kohti seuraavaa rastia. Mihin suuntaan tästä tulisi nyt lähteä, pohtivat senioritontut, kun he huomasivat kuusi tonttua tonttulakit eri suuntiin suunnattuina. Heidän keskittymisensä herpaantui hetkeksi, mutta onneksi vanha viisaus 10 sekunnin säännöstä auttoi selvittämään aivojen solmut.

Tuolla loistaa valoja, huudahti päämuori Jeanne, ja pian koko Koskisten tonttuklaani pyöräilikin lampuissaan reippaina vastaan. He, me ollaan jo käyty kaikilla rasteilla ja tehtävämme on suoritettu! huudahti Koskisten nuorin Ruben-tonttu senioreille. Seuraavaksi menemme suksilla ja sitten juosten, selvensi Koskisten Frida-tonttu iloisena vailla väsymyksen merkkejä.

Tontut kulkivat mutkittelevilla metsäpoluilla, nostelivat jalkojaan suopursuissa, eksyivät samankaltaisina toistuvissa supikoissa, löysivät uria ja kiipesivät kymmeniä ja kymmeniä ja kymmeniä käyriä säässä kuin säässä. He kohtasivat matkallaan lukuisia kiinnostavia kanssakulkijoita kuten neljä kiiluvasilmäistä kissaa ja Petteri Punakuonon, jonka kaulassa kiilteli 20 MM-mitalia sekä Saana-tontun, joka oli Suunnassa Huipulle. Lopulta he saapuivat kukkulalle.

Maali on ainoastaan peninkulman päässä, kannusti päämuori seuralaisiaan. Jos tuntuu pahalta, se kuuluu tähän lajiin, sanoi juoksuttajatonttu Jussi ja toinen juoksuttajatonttu Suvi komppasi innokkaana taputtaen tahtia. Jumppatonttu Milla totesi, ettei ilman kymmentä Mittarimatoa voida jatkaa matkaa ja toinen jumppatonttu Anneli lisäsi, ettei ainakaan ilman kymmentä Burpeeta edetä askeltakaan. Jee! huudahtivat ahkerat tontut Samuli ja Mico enemmän kuin innoissaan. Vuoden ilmeikkäimmät tontut Sonja, Frida, Arthur ja Heikki ilmehtivät kilpaa tuntojaan. Määttä-tontut toteuttivat kaiken mukisematta luontaisella ketteryydellään ja sisukkuudellaan.

Hei, kuulenko laulua, aina niin tarkkaavainen Päivi-tonttu sanoi ja pyysi muita tonttuja hiljentymään. Kyllä, nyt kaikki kuulivat laulun: ”Hei, tonttu-ukot hyppikää. Nyt on riemun raikkahin aika!” Siellähän joulupolkkaa tanssii koko Porvoo Jukola-organisaatio etunenässä johtajatonttu, Ilonen Kalevi ja toimelias sihteeritonttu Heidi, vilkuttaen seuratontuille helpottuneina ja lähes vastuuttomina. Onneksi olette harjoitelleet suojuoksua, sillä olemme siirtäneet vastuusäkkimme Kauhavalle! sanoivat Kalevi ja Heidi tyytyväisinä myhäillen ja silmät loistaen. Taivaalla loisti heidän kanssaan kilpaa kymmenen tähteä ja papukaijamerkki.

Miten paljon iloisia kohtaamisia ja tärkeitä ponnisteluja! Tyytyväisinä seuratontut jatkoivat maalisuoralle. Vuodesta 2024 tulee varmasti menestyksekäs ja onnellinen!

Kategoriat:
Ajankohtaista