Trianin nuoret FSO suurleirillä

Trianin yhdeksän nuoren ryhmä osallistui elokuun ensimmäisellä viikolla FSOn järjestämälle perinteiselle suurleirille, joka tällä kertaa pidettiin OK Raseborgin isännöimänä Pohjassa. Nuorten lisäksi Cessi Trianista oli leirin apuvalmentajien joukossa ja ryhmän mukana leirille lähtivät myös Magnus ja Jussi ryhmän vetäjiksi. Leiripaikkana toimi Kisakeskuksen urheiluopisto ja suunnistusharjoitukset pidettiin erilaisissa maastoissa lähialueella. Nuoret olivat etukäteen ilmoittaneet minkä vaikeustason ratoja haluaisivat suunnistaa ja ne pitivät Trianin nuorten osalta pääosin kutinsa, mutta yhdessä perhoslenkkiharjoituksessa useat uskaltautuivat kokeilemaan ilmoittautumistasoaan vaikeampia ratoja.

Ensimmäisenä päivänä otettiin tuntumaa suunnistamiseen tekemällä pareittain sprintti-intervalleja Pohjan keskustassa. Pieni sade ei tuntunut haittaavan menoa tässä harjoituksessa, mutta varusteet kostuivat sopivasti niin että osa ei tainnut kuivua kunnolla koko leiriviikon aikana.

Toisena päivänä oli vuorossa kahdet eri metsäharjoitukset. Ensimmäinen oli tekniikkaharjoitus, jossa suunnistusradan alussa oli vaihtelevaa vaikeustasoa oleva väyläsuunnistustehtävä, jonka jälkeen oli suunnistusrata, jossa eri karttaosissa oli tehty erilaisia kartan muokkauksia poistamalla informaatiota kartalta pakottaen nuoret lukemaan tiettyjä asioita maastosta. Harjoitus oli haastava siinä olleen paluukyydin asettaman aikarajan vuoksi, mutta hyvin kerettiin saamaan hyvä kosketus paikalliseen maastotyyppiin ja erilaisiin suunnistustekniikkavaihtoehtoihin. Päivän toinen harjoitus oli lerikilpailu, joka suunnistettiin parisuunnistuksena niin että toisella pareista oli paikoitellen vain osa informaatiosta kartallaan, pakottaen yhteistyöhön parhaan reitin löytämiseksi.

Kolmantena päivänä vuorossa oli perhoslenkkejä vaihtelevalla vaikeustasolla. Tässä valmentajilla oli hyvä mahdollisuus lähteä perässäjuoksijoiksi ja antaa käytännön vinkkejä reitinvalintoihin ja kartan lukua varten. Iltapäivällä oli sitten vuorossa jumppaleikkejä ja erilaisia juoksutekniikka- ja venytysharjoituksia. Illalla kuulimme huippusuunnistajan kehityskaaresta ja elämänmyönteisen ajattelun tärkeydestä huippusuunnistaja ja -hiihtäjä Alexandra Enlundin kertomana.

Viimeisenä päivänä oli vielä perinteinen leiriseikkailu, jossa suoritettiin ryhmissä erilaisia yhteistyötehtäviä, jotka vaihtelivat tietovisailuista fyysisiin tehtäviin. Yhtenä tehtävänä oli ottaa mahdollisimman luova kuva ryhmästään ja siinä voittajat hyppäsivät vaatteet päällä järveen.

Harjoitusten välissä oli hyvin aikaa levätä, käydä uimassa, liikkua sisäliikuntahallissa, käydä heittämässä frisbeegolfia, ruokailla ja nauttia yhdessäolosta.

Ensi vuonna lähdetään niin kauas kun FSOn puitteissa pääsee kun leiri ja FSO mestaruuskisat järjestetään OK Botnian toimesta Kruunupyyssä.

Roligt på rummet
Välillä harjoiteltiin vatsalihaksia nauramalla kippurassa lattialla.
Odotetaan luentoa
Luennon alkua odottaessa
Väntar på bussen
Odotetaan bussia joka vie harjoituksiin
Ute i skogen
Pariharjoitusta metsässä
Inneträning
Kuunnellaan sisäharjoituksen ohjeita
Lägret slut
Leiri lopuillaan ja odotetaan lähtöä kohti FSOM-kilpailuja.

Kategoriat:
Ajankohtaista Uutiset Vauhti