OK Trianin ikämiehet pronssille SM-viesteissä

Suunnistuksen SM-viesti Mikkelin Tornimäessä tarjosi suunnistajille erittäin tarkkoja rastipisteitä sisältäneet haastavat radat. OK Trianin joukkueista vain ikämiessarjassa H45 kolmikko Mikael Salo, Jani Virta ja Petteri Muukkonen pystyi suunnistamaan SM-mitalien arvoisesti. Erittäin vaiherikkaassa viestissä syyskauden henkilökohtaisista SM-kisoista pitkien matkojen pronssia ja sprintin kultaa ottanut Muukkonen nosti ankkuriosuudella joukkueensa viimeisen vaihdon sijalta 10 aina SM-pronssille. Kauas ei jääneet viestin selvästi kovimman osuusajan juosseelta Muukkoselta selvästi kirkkaammatkaan mitalit, sillä SM-kultaan suunnistaneeseen Helsingin Suunnistajiin ero maalissa oli vain 1.19 ja hopeajoukkue Rasti-Kurikkaan vajaa puoli minuuttia.

OK Trianin kolmikko Mikael Salo (oik.), Jani Virta ja Petteri Muukkonen suunnisti pronssille SM-viesteissä. (Kuva: Rita Wickholm)

Nuorten miesten sarjassa H20 kolmikko Oskari Reijonen, Kristian Salo ja Veikka Lintula suunnisti hienosti SM-plaketin arvoisesti kuudenneksi. Samaan sijaan ylsi myös hieman nuoremmassa sarjassa H18 joukkue Aapo Lintula, Simon Nordgren ja Alec Still.

Miesten viestissä kärkikamppailu säilyi tiiviinä aina loppuun saakka. Tampereen Pyrinnön nelikko Otto Simosas, Anton Kuukka, Elias Kuukka ja Aleksi Niemi onnistuivat uusimaan viimevuotisen mestaruuden, vaikka ankkuriosuudella Kalevan Rastin Miika Kirmula sekä Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho olivat aivan kannoilla. Pyrinnön ankkuri Aleksi Niemi otti radan lopussa varmat ja vauhdikkaat reitinvalinnat ja pystyi näin pitämään muut joukkueet selkänsä takana. Pyrinnön ykkösjoukkueen aloittajan paikan vakiinnuttanut ja siinä myös Jukolan viestissä varmasti suunnistanut OK Trianin kasvatti Otto Simosas oli enemmän kuin riemuissaan joukkueensa vahvasta suorituksesta. – Suunnistimme vaativassa maastossa varmasti ilman isoja virheitä ja se loi pohjan voitolla. Aloitusosuudella onnistuin juuri niin kuin piti, vaikka pieniä virheitä tulikin. Tuntuma kärkeen oli koko ajan hyvä ja kolmannella osuudella otimme Elias Kuukan huippujuoksulla johtoaseman, jonka Aleksi Niemi varmana ankkurina piti maaliin saakka, Simosas analysoi joukkueensa huippusuoritusta.

Hopeaa suunnisti Kalevan Rastin nelikko Santeri Silvennoinen, Lauri Nenonen, Tomás Krivda ja Miika Kirmula vain reilu puoli minuuttia Pyrinnölle jääneenä. Pronssille suunnisti Helsingin Suunnistajat.

Naisten kilpailu kulki alusta saakka Tampereen Pyrinnön hallinnassa ja se piti kärkipaikkaa hallussaan joka vaihdossa. Pyrinnön Venla Harju pääsi ankkuriosuudelle Lotta Karholan ja Anni Haanpään erinomaisten suoritusten siivittämänä kahden ja puolen minuutin karkumatkalla muihin. Harju varmisti tamperelaisten mestaruuden yli seitsemän minuutin erolla hopeajoukkue MS Parmaan, jossa suunnistivat Anastasia Rudnaya, Tuulia Viberg ja Enni Jalava. SM-pronssille suunnisti Suunta Jyväskylän kolmikko Marjo Taanila, Tereza Janosikova ja Veera Klemettinen.

Teksti: Pekka Vuorinen

Kategoriat:
Ajankohtaista Huippu Kisa Ryhmät Super Tulokset Uutiset