OK Trianille hieno mitalisaalis SM-sprinttisuunnistuksissa

Lauantaina Juvalla suunnistettu SM-sprintti oli OK Trianin suunnistajille menestyksekäs. Juvan kirkonkylän kaduille ja pihamaille laadituilla melko nopeilla radoilla itäuusmaalaiset ottivat neljä SM-mitalia ja kolme SM-plakettisijaa. Kultaa suunnisti toissa viikolla jo pitkien matkojen Suomenmestaruus pronssia sarjassa H45 ottanut Petteri Muukkonen, joka jatkoi erinomaista syyskautta kukistamalla 11 sekunnilla Turun Metsänkävijöitä edustaneen hopeamies Manu Mutkan. SM-pronssia otti Hiiltomiesten Raino Pesu. Ikämiesten mitalisarjaa jatkoi sarjassa H60 hopealle suunnistanut Pekka Vuorinen, joka jo ensimmäisen rastin virheensä takia menetti mahdollisuuden voittoon. Puhtaasti sujunut loppumatka nosti trianilaisen kuitenkin kolmella sekunnilla ohi pronssia ottaneen Hauhon Sisun Kari-Veli Niemen. Eroa SM-kultaa ottaneeseen Hiisirastin Jyrki Routsiin jäi seitsemän sekuntia. SM-hopealle suunnisti myös hienosti sprinttisuunnistuksessakin kehittynyt Saana Kajander tyttöjen sarjassa D14 vain 12 sekuntia tamperelaisen Kooveen kultamitalistille Hanni Koskelle jääneenä. Pronssin vei Kuopion Suunnistajien Emma Lång viisi sekuntia Kajanderille hävinneenä. SM-pronssia otti trianilaisista Patric Östergård sarjassa H55 jääden vain viisi sekuntia hopealle suunnistaneesta Hämeenlinnan Suunnistajien Jussi Korhosesta. Kovan ikämiessarjan suvereeni kultamitalisti oli takavuosien huippusuunnistaja ja edelleen todella kovaa kulkeva Markku Kaartinen jättäen 1.21 hopeamiehen taakseen.

SM-plaketin saivat kaulaansa Juvan sprintissä kuudenneksi sarjassa H45 sijoittunut Jani Virta, seitsemänneksi sarjassa D15 sijoittunut Cecilia Nordgren sekä yhdeksänneksi sarjassa H18 sijoittunut Alec Still. Saana Kajanderin ja nyt loukkaantumisen takia SM-kisat väliin jättäneen Saga Wickholmin lisäksi nuorten suunnistajien joukosta Cecilia Nordgrenin otteet tämän kauden suunnistuskisoissa ovat ilahduttaneet OK Trianin valmennusjohtoa. Henkilökohtaisten kisojen lisäksi Nordgren oli mukana rohkeasti avaamassa elokuista Venlojen viestiä Rovaniemellä sijalle 75 suunnistaneessa OK Trianin ykkösjoukkueessa. Upeasti on kehittynyt myös Vörån urheilulukiota käyvä Alec Still, joka on vakiinnuttanut paikkansa sarjansa kymmenen parhaan suunnistajan joukossa.

OK Trian sai nauttia hienosta mitalisaaliista suunnistuksen SM-sprintissä Juvalla.
Kuva: Rita Wickholm

Miesten pääsarjassa SM-sprintin voittajaksi suunnisti Tampereen Pyrinnön maajoukkuesuunnistaja Aleksi Niemi. Saman ajan Niemen kanssa kellotti MS Parman SM-kilpailun ulkopuolella juossut Artem Popov. Ikaalisten Nousevan-Voiman Juho Ylinen suunnisti hopeaa vain sekunnin Niemestä jääden ja pronssia Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen 9 sekuntia voittajaa perässä. – Suunnistus pysyi hyvin kasassa ja olen tyytyväinen suoritukseeni, mutta fyysisesti ei tuntunut niin hyvälle kuin karsinnassa. Valmistauduin hyvin kilpailua varten, ja ennakkospekulaatiot kilpailuratojen alueista osuivat kohdalleen, totesi Niemi maalissa. Tampereen Pyrintöä edustava OK Trianin kasvatti Otto Simosas oli lopulta kisan kymmenes, kun harmittava virhe radan loppupuoliskolla vei taitavalta sprinttisuunnistajalta väliaikarastilla vielä tarjolla olleen neljännen sijan.

Myös naisten pääsarjassa SM-mitaleista käytiin jännittävä sekuntikamppailu. Jämsän Retki-Veikkoja edustava erittäin kokenut Merja Rantanen suunnisti mestariksi sekunnin erolla hopeamitalistiin Suunta Jyväskylän Veera Klemettiseen ja neljän sekunnin erolla pronssimitalistiin Tampereen Pyrinnön Venla Harjuun. – Suomen mestaruutta lähdin tavoittelemaan, ja suunnistus oli hyvin hallussa. Kilpailun aikana tuli vain yksi pysähdys, joka vei vain sekunteja loppuajasta, iloitsi Merja Rantanen järjestäjien haastattelussa. Naisten sarjassa kilpailun nopeimman ajan juoksi SM-kisan ulkopuolella tsekkiläinen maajoukkuesuunnistaja Tereza Janosikova, joka oli 24 sekuntia Suomen mestaruuteen yltänyttä Merja Rantasta nopeampi.

SM-sprintin järjestäjänä toimi Juvan Urheilijat. Kilpailut sujuivat mallikkaasti yli 1600 osanottajan voimin.

Teksti: Pekka Vuorinen

Kategoriat:
Ajankohtaista Huippu Kisa Ryhmät Super Tulokset Uutiset