OK Trianin Saana Kajander sarjavoittoon Askolan FinnSpringissä

Suomalaisen suunnistuksen kevätklassikko FinnSpring-viikonloppu kisattiin lauantaina ja sunnuntaina itäisellä Uudellamaalla Askolassa Keravan Urheilijoiden ja Askolan Urheilijoiden vastatessa järjestelyistä. Lauantaina kamppailtiin henkilökohtaisten sarjojen voitoista ja sunnuntainen viestikilpailu oli samalla Viestiliigan toinen osakilpailu. Viime viikon lämpimistä säistä huolimatta kilpailumaastossa oli edelleen paikoin reilustikin lunta mutta tämä ei karkottanut suunnistajia. Henkilökohtaisessa kisassa Nietoonmetsän maastoissa rasteja haki lähes 1300 suunnistajaa. Pääsarjojen kolmen osuuden viesteissä nähtiin 65 naisten ja peräti 99 miesten joukkuetta.

Lauantain kisassa uransa ehkä parhaimpaan suoritukseensa ylsi itäuusmaalaisen OK Trianin Saana Kajander voittamalla nuorten naisten eliittisarjan D16E. Trianilaisen ylivoimaa kuvastaa se, että kakkossijalle yltänyt Lynxin Saana Viskari ja kolmonen Kooveen Annika Rantanen jäivät voittajalle yli viisi minuuttia. Saga Wickholm sarjassa D18E suunnisti myös hyvin ollen seitsemäs nelisen minuuttia podiumpaikasta jääneenä. Sarjan ylivoimainen voittaja oli Jämsän Retki-Veikkojen Heta Virkajärvi.

Saana Kajander (keskellä) voitti ylivoimaisesti vuoden FInnSpringissä D16E sarjan ennen Lynxin Saana VIskaria ja KooVeen Annika Rantasta. Kuva: Milla Laurila

Muista hyvistä OK Trianin nuorten suunnistajien hyvistä suorituksista voidaan mainita Tindra Majanderin hieno voitto tukireittisarjassa D12TR. Samanikäisten normaalisuunnistuksessa eli sarjassa D12 aina sisukas Sonja Reiman oli neljäs ja sarjassa D13 Frida Koskinen kuudes.

Trianilaisten ikämiesten suorituksista noteerattiin Jani Virran ja Patric Östergårdin neljännet sijat sarjassa H34A ja H55A sekä Thomas Nyholmin kolmas sija sarjassa H60A. Ikänaisista viidennelle sijalle ylsivät Päivi Julku sarjassa D35A ja Anneli Laurila sarjassa D50A.

MS Parma vei Viestiliigan osakilpailuvoiton

Sunnuntaisessa viestiliigassa nähtiin jännittävä loppukilometrien taistelu ankkureiden välillä. Vahvin oli MS Parman Akseli Ruohola. Muut viestiviejät olivat Arto Talvinen ja OK Trianinkin riveissä muutama vuosi takaperin suunnistanut Topi Penttinen. Kakkoseksi suunnisti tamperelainen Koovee ja kolmanneksi joensuulainen Kalevan Rasti

Viime vuonna Viestiliigan voiton vienyt Tampereen Pyrintö epäonnistui toisella osuudella ja oli lopulta kahdeksas. Joukkueen viestin avasi erinomaisesti porvoolaistaustainen Otto Simosas. – Mukana oli nyt paljon joukkueita ja tämä on monelle seuroille viimeinen katsastuskilpailu ennen toukokuun alussa Ruotsissa suunnistettavaa Tiomilaa. Emme tänään olleet parhaassa iskussa, kertoi Simosas. Naisten viestin kärkikolmikon muodostivat Tampereen Pyrintö, Espoon Suunta ja porilainen Rastikarhut.

Trianilaisista viestijoukkueista parhaiten onnistui kolmikko Thomas Nyholm, Jan Alden ja Pekka Vuorinen ottamalla voiton sarjassa H180. Aivan nuorimpien suunnistajien sekaviestisarjassa HD12 Lauri Kullberg, Sonja Reiman ja Linus Koskinen oli hienosti kolmas. Nuorten naisten viestisarjassa D15-18 kolmikko Cecilia Nordgren, Saana Kajander ja Saga Wickholm jäi tiukassa loppukiritaistossa neljänneksi vain neljä sekuntia kolmanneksi sijoittuneesta Lynxistä. Voiton vei Lappeen Riento kaksi minuuttia trianilaisia nopeampana.