Husqvarna-kisa suunnistetaan Porvoon Karhukorvessa

Tämänvuotinen sunnuntaina 15.8. suunnistettava keskimatkojen Husqvarna-kisa tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua ensimmäistä kertaa Porvoo Jukolan 2023 maastotyyppeihin ja myös kartoitukseen. Kilpailualueena toimii Mustlaxin ja Karhukorven välinen maastoalue, joka sijaitsee vain kuutisen kilometriä Porvoon keskustasta itään. Karhukorven läntisestä osasta voi joillakin suunnistajilla olla mielikuvia vuoden 2007 erikoispitkien SM-kisoista, jolloin pisimmät radat kävivät tuolla alueella. Muutoin sitä ei ole käytetty pitkään aikaan kilpailutarkoituksessa, joten suunnistuksellisesti melkoisen koskemattomasta alueesta on kyse. Sen tekee mielenkiintoiseksi myös se, että nyt käytettävän kilpailukartan eteläreunalta ei ole kuin kolmisen kilometriä kahden vuoden päästä suunnistettavan Jukolamme maastoon.

Karhukorven maastoa voi kuvata todellakin vaihtelevaksi ja Porvoo Jukolan 2023 ratamestarit ovatkin halunneet tarjota Husqvarna-kisassa monipuolisia kokemuksia Porvoon itäpuolisesta maastosta sen parhaimpia mutta samalla myös vaativimpia piirteitä korostaen. Ratasuunnittelussa ajatuksena on ollut viedä suunnistajat erilaisiin maastotyyppeihin ja näin kuvata lyhyilläkin matkoilla sitä, mitä alueelta löytyy niin tiheämpää korpikuusikkoa ja perinteistä paikoin harvennettua talousmetsää kuin hienoja avokallioalueita pienipiirteisine avokallioineen.

Korkeuserot ovat kohtuulliset, vaikka joitain jyrkähköjäkin rinteitä rastiväleille osuu. Maastopohja on paikoin erittäin nopeakulkuista mutta toisaalta myös kivikkoista. Etenemistä saattaa hidastaa myös otollisen kevään takia rehevästi kasvanut aluskasvillisuus ja soiden vahva varvikko. Näkyvyys maastossa on pääosin hyvä mutta jatkuvasti muuttuva maastotyyppi avoimempien ja tiheämpien alueiden muodossa tekee suunnistuksesta haasteellisempaa.

Hyvä suunnistussuoritus Karhukorvessa vaatii vahvaa juoksuvoimaa sekä tarkkaa suunnassa kulkua ja myös sitä mikrokartanlukua. Ratamestarit avaavat edessä olevaa kilpailua tarkemmin vielä aivan kisan alla.

Kilpailukartta on Porvoo Jukolan 2023 kartoittajan Jussi Silvennoisen laatutyötä. Jussi on piirtänyt myös muut Jukolamme harjoitus- ja esikilpailukartat. Näin suunnistajat pääsevät jo nyt tutustumaan lähietäisyydeltä siihen, mitä Venlojen ja Jukolan viesti kahden vuoden kuluttua tulee tarjoamaan ja vaatimaan. Tulevien tapahtumien osalta seuraa nettisivujamme.

Tervetuloa nauttimaan vaativasta suunnistuksesta Porvoon Karhukorpeen!

Stefan Karlsson ja Pekka Vuorinen
ratamestarit
OK Trian

Husqvarna kilpailun kotisivu

Stefan Karlsson, Pekka Vuorinen ja OK Trian toivottavat kilpailijat tervetulleiksi Husqvarna kilpailuun Porvoon Karhukorpeen.

Kategoriat:
Ajankohtaista Husqvarna Kilpailutiedot Tapahtumat Uutiset