OK Trianin Pekka Vuorinen suunnisti sarjan H60 SM-kultaa

Severi Kymäläinen ja Veera Klemettinen pääsarjojen SM-keskimatkan mestarit

Suunnistuksen SM-kausi käynnistyi keskimatkan kisalla Naantalin Merimaskussa sunnuntaina Turun Suunnistajien järjestämänä. Merimaskun maasto tarjosi suunnistajille erinomaisen vaativan maaston, joka oli avokalliovoittoinen, mutta monin paikoin jyrkkäpiirteinen. Kisan vaativuutta lisäsi helteinen sää, joka pisti suunnistajat todella koville fyysisesti. Miesten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Severi Kymäläinen otti ensimmäisen henkilökohtaisen aikuisten pääsarjan mestaruuden lähes puolen minuutin erolla ennen hopeamies Kalevan Rastin Santeri Silvennoista. Pronssin suunnisti mikkeliläisen Navin Joonas Ahola. Toisen sukupolven taitosuunnistaja Severi Kymäläinen kehui muiden suunnistajien tapaan Merimaskun Köylijärven vaativaa maastoa ja maailmanmestari Janne Salmen laatimia ratoja. – Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen, mutta yhdellä välillä tein isomman virheen, kun menin väärien mäkien väliin. Vaativa rata oli ja välillä mentiin tarkasti pieniin kallion koloihin, eikä reitinvalintojakaan voinut unohtaa. Nyt keväällä suunnistuksessa on ollut hyvä vire, ja ensimmäisen mestaruuden kautta peli on avattu, iloitsi mestari Severi Kymäläinen.

Naisten kilpailussa myös Suunta Jyväskylän Veera Klemettiselle mestaruus oli pääsarjassa ensimmäinen. Hopealle nousi Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää ja pronssille SK Pohjantähden Kirsi Nurmi. Klemettinen riemuitsi avoimesti todella hienosta suorituksestaan. – Ensimmäinen mestaruus on kyllä iso juttu ja siihen voi olla tyytyväinen. Suunnistin tänään aika suoraviivaisesti, ja muutamia virheitäkin tuli. Olisi pitänyt muutamilla väleillä kiertää enemmän, mutta fyysisesti tänään oli vahva päivä. Rata oli kyllä erinomaisen haastava, kuvaili mestari Klemettinen.

OK Trianin suunnistajista ainoan SM-mitalin toi sarjassa H60 jaetulle ykkössijalle suunnistanut Pekka Vuorinen, joka jo aamupäivän karsintakisassa oli oman sarjansa ykkönen. Kultamitalin harvinaislaatuisesti jakaneet Vuorinen ja Lahden Suunnistajien Ari Anjala kävivät iltapäivän finaalissa uskomattoman jännittävän kamppailun voitosta. Vuorinen hieman takellelleen alun jälkeen nousi radan puolivälissä vaatimilla rasteilla tasoihin yhden ratkaisevan virheen tehneen Anjalan kanssa, joka oli viimeisellä rastilla 8 sekuntia edellä Vuorista. Pitkä loppuviitoitus oli sitten kaiken juoksuvoimansa likoon pistäneen trianilaisen juhlaa ja ero kutistui lopulta harvinaiseksi tasapeliksi maaliviivalla. SM-pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Mikko Heinämäki, joka jäi kultamitalisteille 1.20. SM-plaketille trianilaisista suunnistivat viime vuoden hienoja suorituksiaan nyt sarjassa D16 jatkava Saga Wickholm sijoittuen hienosti viidenneksi sekä otteitaan koko ajan parantava Oskari Reijonen ottamalla kovatasoisessa sarjassa H20 kymmenennen sijan.

Teksti: Pekka Vuorinen

Tulokset SM-keskimatka Naantalin Merimasku 6.6.2021

OK Trianin Pekka Vuorinen ja Lahden Suunnistajien Ari Anjala jakoivat keskimatkan SM-kullan Naantalin Merimaskun vaativissa suunnistusmaastoissa. (Kuva Mikko Eskola)
Oskari Reijonen ja Saga Wickholm olivat OK Trianin nuoria onnistujia SM-keskimatkoilla. (Kuva: Rita Wickholm)

Kategoriat:
Ajankohtaista Huippu Kisa Ryhmät Super Tulokset Uutiset