Särkänniemeen

Lauantaina 5 syyskuuta oli aika lähteä keväältä koronan siirtämään, perinteiseen KooVeen Särkänniemi-suunnistukseen. Yleensä kilpailu on järjestetty toukokuussa, mutta se oli silloin vallitsevissa olosuhteissa mahdotonta. Nyt saimme matkaan 14 juoksevaa junnua sekä muutamia vanhempia huoltojoukoiksi.

Heti kun bussi käänsi käytännössä Hämeenlinnan moottoritielle, alkoi huoli painaa että mitenköhän päivä tulee menemään kun kaatosade huuhtoi bussia. Tämä huoli osoittautui onneksi aiheettomaksi. Perillä oli viileähkö ilma, mutta sade pysyi poissa koko päivän. Toinen huoli mahdollisesta turvavälien pitämisestä paikan päällä osoittautui myös minusta turhaksi sillä järjestäjä ja Särkänniemi olivat kyllä tehneet parhaansa, että ihmiset voisivat pitää etäisyyksiä ja en muista koskaan nähneeni vastaavaa määrää käsidesipulloja, kun mitä täällä oli käytössä. Lisäksi laitteet desinfioitiin tasaisin väliajoin varmuuden varalta.

Itse kilpailu oli intensiivinen. Neljä erillistä lähtöaluetta, hieman epätavallinen 1:3000 kartta, rasteja pitkälti toista tai jopa kolmattakymmentä kappaletta joka radalla ja arviolta parisataa osallistujaa. Kisassa kiteytyi todellakin sprinttisuunnistuksen olemus kun suorituksen aikana sai koko ajan keskittyä täysillä reitinvalintoihin, sprintissä kiellettyihin alueisiin, rastinumeroihin ja rastilta lähtösuuntiin samalla kun tiesi että tossun pitäisi kulkea mahdollisimman nopeasti. Keskittymistä tuskin auttoi mm. erään suunnistajan kesken kaiken kohtaama ponikolonna, jota talutettiin valitun reitin poikki.

Ottaen huomioon kaikki erikoisuudet, pidin loistavana että jokainen suunnistajistamme läpäisi radan hyväksytysti. Monissa sarjoissa tuli yllättävän montakin hylkäystä, joten siltä osin ainakin keskittyminen näytti menevän oikein.

Kotiin viemisiksi Saga toi kolmannen sijan myötä pokaalin ja muille oli kotiin viemisinä muistot hienosta suunnistuskisasta ja huvipuistopäivästä, jossa jonot loistivat käytännössä kokonaan poissaolollaan mikä mahdollisti suosikkilaitteiden kiertämisen useampaankin kertaan.

Kisabussin lisävarustelut olivat mallia järeät

Pidä kartta oikein, muista kielletyt alueet, valitse paras reitti mutta älä käytä kahta sekuntia enempää, ota oikea menosuunta rastilta…. ja muista että mittakaava on 1:3000 eli rastit tulevat heti vastaan.
Sagalle ansaittu kolmossija
Hupia kisan jälkeen Särkänniemen laitteissa.

Kategoriat:
Ajankohtaista Kisa Ryhmät Uutiset Vauhti