OK Trianin seuratoiminta Koronavirus -tilanteen aikana

Tiedote 13.3.2020:

OK Trianin seuratoiminta Koronavirus -tilanteen aikana

OK Trianin hallitus ja toimihenkilöt seuraavat Koronavirus -tilannetta aktiivisesti. Korona-viruksen aiheuttaman epidemian ja tartuntavaaran minimoimiseksi järjestämme kevään toimintaa uudelleen. Toimimme mm. Suomen Olympiakomitean ja Suomen Suunnistusliiton tuoreiden suosituksien mukaan. Pääperiaatteena on siirtyä ryhmätilaisuuksista omatoimiseen harjoitteluun.

Suunnistusliiton 13.3. antaman ohjeistuksen mukaan kaikki Suunnistusliiton alaiset kansalliset kilpailut perutaan 30.4.2020 saakka.  Suunnistustapahtumien järjestämisestä 1.5.2020 eteenpäin tarkastellaan uudelleen ja Suunnistusliitto tiedottaa mahdollisista lisäperuutuksista, rajoituksista ja jatkotoimista 2.4.2020. Lisäksi noudatetaan viranomaisten ohjeita tilanteen muuttuessa. Suunnistusliitto suosittaa jäsenseurojaan olemaan järjestämättä yleisiä kuntosuunnistustapahtumia 30.4.2020 saakka. Seurat voivat tarjota lajin harrastajille mahdollisuuksia omatoimiseen harjoitteluun ilman Emit-leimausta ja muita järjestelyjä. Kuntosuunnistuksen osalta ohjeet päivitetään 2.4. kansallisten kilpailujen ohjeiden yhteydessä. Seurojen valmennus- ja suunnistuskoulutoimintaa ei ole välttämätöntä keskeyttää, mutta on syytä huomioida viranomaisten ohjeistus välttää pienempien tilaisuuksien järjestämistä, ellei se ole välttämätöntä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa lähiaikoina mm. seuraavaa. Seuran kaikki saliharjoitukset päättyvät välittömästi loppukevään ajaksi. Maaliskuun suunnistusharjoitukset jatkuvat ohjelman mukaan. Kartat ovat saatavilla harjoituspaikalta harjoituksen alkamishetkellä tai itse tulostaen Nimenhuudon linkistä. Harjoitukset ovat omatoimisia ja niissä vältetään kontaktia muihin. Myös muita viikkoharjoituksia tullaan muuttamaan omatoimisiksi. Tulemme noudattamaan samaa periaatetta 21.3. seurapäivän osalta.
Lisäksi Pääsiäisleiri Varsinais-Suomessa ja seuraleiri toukokuun alussa Pajulahdessa perutaan. Pyrimme järjestämään pääsiäisenä harjoituspaketin toiminta-alueellamme omatoimiharjoitteluperiaatteella.
Alueen kuntosuunnistusten osalta pyrimme kehittään järjestelmän, jonka avulla jokainen voi nauttia suunnistamisesta kevään aikana omatoimisesti rasteja etsien. Pyrimme viestimään tilanteesta aktiivisesti.
Nimenhuudosta löytyy ajantasainen toimintakalenterimme.

Pitäkää huolta itsestä, sopeudutaan tilanteeseen ja harrastetaan aktiivisesti tilanteen sallimalla tavalla.

OK Trianin Hallitus 13.3.2020

Olympiakomiten tiedote Koronaviruksen huomioimisesta seuratoiminnassa

Suomen suunnistusliiton tiedote Koronaviruksen huomioimisesta seuratoiminnassa

Kategoriat:
Ajankohtaista Uutiset