Kainuun rastiviikko tarjosi hienoja maastoja

Perinteinen suunnistusviikko, Kainuun Rastiviikko tarjosi tänäkin vuonna huippu hienoja maastoja Joutenlammen kurssikeskuksen ympärillä Kajaanissa. Viikko käynnistyi sunnuntaina 30.6. kun useampi tuhat suunnistajaa päästettiin irti nopeakulkuiseen kilpailumaastoon, joka tarjosi hienoja suunnistustehtäviä helppokulkuisessa ja kuivassa suppakangasmaastossa.

Seuraavana päivänä oli sateinen välipäivä, jota jotkut viettivät kylpylässä, toiset tutustuivat paikallisiin nähtävyyksiin tai kansallispuistoon, osa kävi sprinttisuunnistamassa, joillekin Vuokatin urheiluopiston fasiliteetit tarjosivat toimintaa ja jotkut jopa kävi harjoittelemassa Jukola 2027 harjoitusmaastossa. Suunnistusviikko on pääosalle lomaviikko, jossa on neljä kilpailua ja kaksi välipäivää. Joillekin viikko toimii harjoitusviikkona syksyä varten ja pääsarjan suunnistajille viikolla katsastettiin urheiljoita EM-kilpailuihin Unkarissa,

Jokainen rastiviikon osakilpailu juostin Joutenlammen kurssikeskuksen ympäröivässä maastossa. Viimeinen rasti oli jokaisessa osakilpailussa samassa paikassa ja rastipisteenä kahdessa ensimmäisessä kisassa oli karhu ja kahdessa viimeisessä susi. (patsaita)


Keli viikon aikana oli pääsoin hyvä, mutta viimeinen kilpailupäivä perjantaina 5.7. toi mukanaan kaatosateen ja viileämmän kelin.

Trianilaisille tuli muutamia osakilpailuvoittoja viikon aikana ja kokonaisvoittoihin ylsi Sonja Reiman, D13A sarjassa ja Roger Helenius H70AL sarjassa. Muitakin hienoja suorituksia tuli viikon aikana Trianilaisille, mm. Adele Linko, D13A, kolmos sija ja Anneli Laurila, D55A neljäs sija.

Rastiviikon yhteydessä järjestettiin myös neljän osakilpailun pyöräsuunnistusviikko, Kainuun pyöräsuunnistusviikko. Trianin edustajat suunnistivat tässäkin hienosti. Pyöräsuunnistusviikon kokonaisvoittoon ylsivät Linus ja Frida omissa sarjoissaan.

Tulokset Kainuun rastiviikkojen kotisivuilta (https://www.rastiviikko.fi/)

Välipäivinä oli tarjolla paljon ohjelmaa, mm. sprinttiä. Ilmo Petroff oli maanantain välipäivän sprintin C-radalla nopein.
Kuva: KRV kuva-arkisto
Viikon kokonaisvoittaja, Sonja Reiman D13A .
Kuva: Aki Uutela
Adele ja Frida keskiviikon välipäivän parisprintissä. Frida Koskinen voitti D15 pyöräsuunnistusviikon ja Adele Linko oli KRV:n D13A sarjan kolmonen. Kuva: Aki Uutela

Kirjoittaja: Tom Uutela

Kategoriat:
Ajankohtaista Tulokset Uutiset