Seuratoimijat esittelyssä

Heidi Liljeström – OK Trian – Harrastepäällikkö

Hei, olen Heidi Liljeström OK Trianin uusi harrastepäällikkö sekä LiikettäNiveliin hankkeen projektipäällikkö. Olen espoolainen entinen huippusuunnistaja ja nykyinen kuntosuunnistaja, jonka elämässä suunnistus on aina ollut hyvin tärkeässä roolissa. Suunnistusharrastuksen aloitin vaahtosammuttimen kokoisena vanhempien sekä isosisarusten perässä ja rakkaus lajiin on aina elänyt vahvana minussa. Poikieni syntymän jälkeen otin etäisyyttä lajiin, jolloin en käynyt moneen vuoteen suunnistamassa, en kuntorasteilla enkä kilpailemassa. Jossain vaiheessa tunsin että jokin palanen elämässäni ei ollut kohdallaan. Kun sitten löysin metsän ja lajin uudelleen, niin nuo palaset loksahtivat paikoilleen ja kipinä sisälläni syttyi uudelleen roihuun.

Elämääni mahtuu kaksi pientä miehenalkua, joiden kasvamista ja kehittymistä saan kiitollisena seurata ja olla pyörittämässä meidän arkirumbaa Espoossa. Toinen kotini löytyy Porvoosta Pasin luota ja olenkin näin ollen vuoroviikoin porvoolainen. Liikunta on aina ollut tärkeä osa elämääni ja suunnistustauollani innostuin haastamaan itseäni uusissa lajeissa, mm. triathlonissa. Yllytyshulluna ja haasteita rakastavana otin vuonna 2014 vastaan rankan haasteen kun osallistuin täyden matkan Ironman kisaan Mallorcalla. Vaikka selvisin siitä kunnialla, niin tunnustan että matkan varrella kyseenalaistin haasteen mielekkyyden. Pyöräosuuden jälkeisellä tuskien taipaleella, 42,1 km juoksuosuudella manasin yllytyshulluuttani ja vakuutin itselleni, että ei enää ikinä uudestaan. Ilmeisesti aika on kullannut muistot kun pieni ääni sisälläni aika ajoin yrittää houkutella uusintakierrokselle.

Koulutukseltani olen KTM ja olenkin työurani luonut kaupallisella alalla myynnin, markkinoinnin ja tuotehallinnan parissa.  Ajan myötä huomasin, että kaipaan ehkä enemmän ihmisläheistä tekemistä työssäni ja kun tuli mahdollisuus lähteä mukaan LiikettäNiveliin projektiin, niin ei tarvinnut ihan hirveän pitkään asiaa miettiä kun suostuin mukaan. Rakkaasta harrastuksesta tuli siten minulle työ.

Olen edustanut suunnistusurallani useita eri seuroja (Keravan urheilijat, Lynx, Kalevan Rasti ja Helsingin Suunnistajat ja OK Trian) ja olen saanut reppuuni noilta vuosilta paljon hienoja kokemuksia, ystäviä ja oppia. Näitä oppeja pääsen nyt hyödyntämään uudessa tehtävässäni OK Trianissa.

Mitä tehtäviini kuuluu? Lista on pitkä, mutta lyhykäisyydessään tehtäväni on koordinoida ja kehittää seuran suunnistuksen opetusta ja harrastetoimintaa. Vuosina 2020-22 työn painopiste on LiikettäNiveliin projektin vetämisessä.

Kuten voi olettaa, niin tätä projektia eikä seuran harrastetoiminnan kehittämistä kuitenkaan tehdä yksin, vaan toteutuksessa tarvitaan apuja teiltä seurakavereilta. Tavoitteemme LiikettäNiveliin projektissa ja seuran harrastetoiminnan kehittämisessä on saada lajia tunnetuksi laajemmin, tarjota ihmisille mahdollisuuksia ja eväitä löytää metsä ja sen stressiä lieventävät vaikutukset sekä luoda edellytykset kokea upea Jukolan tunnelma. Tietenkin haluamme saada paljon lisää uusia seurakavereita eri ikäluokista ja lisää kuntosuunnistuksessa kävijöitä, kuitenkaan unohtamatta olemassa olevia jäseniä. Seuratoiminta lähtee jäsenistöstä, ihmisten aktiivisuudesta sekä siitä että meillä on kivaa yhdessä harjoituksissa, kilpailuissa ja järjestelytehtävissä.

Yhteistyö seuran toiminnanjohtajan Mikko Reitin, valmennuspäällikön Otto Simosaksen, suunnistuskoulujen, kuntosuunnistus tekijöiden, seurojen jäsenien ja muiden sidosryhmien kanssa varmistaa, että toiminta seurassa on laadukasta ja monipuolista.

Hanke on OK Trianin avaama ”polku Jukolaan 2022 ” yhteistyössä Varuboden Oslan, Aktiasäätiö Porvoon, Aktiasäätiö Sipoon, Porvoon kaupungin, Sipoon kunnan ja NesteOilin kanssa.

Heidi Liljeström
Puh: 0503637488
S-posti: heidi.liljestrom@oktrian.fi

Otto Simosas – OK Trian – Valmennuspäällikkö

Moikka kaikille! Minun nimeni on Otto Simosas ja työskentelen OK Trianin valmennuspäällikkönä viime loppuvuodesta lähtien. Olen alkuperäinen porvoolainen ja ylpeä siitä. Asun vuodenvaihteesta lähtien Helsingissä, ennen sitä asuin seitsemän vuotta Turussa. Olen suunnistanut niin kauan kuin muistan ja ensimmäiset suunnistusmuistoni ovat Jukolasta 1995 Sipoossa jolloin eksyin 3-vuotiaana telttakylässä. Siitä olen mennyt eteenpäin ja suunnistuksesta on vuosien varrella tullut itselleni työ, ensin huippusuunnistajana ja nykyään myös kasvattajaseurani valmentajana.

Olen edustanut OK Orientia ja OK Triania ensimmäiset 25 vuotta elämästäni ja viimeiset kaksi vuotta olen seuratasolla edustanut Tampereen ylpeyttä Tampereen Pyrintöä. Vuosien varrella on myös tullut edustettua Suomea arvokisoissa, parhaana muistona Viron MM-kisat 2017 ja EM-kisat Portugalissa ja Sveitsissä 2014 sekä 2018, sekä muutama maailmancup edustus. Myös SM-kisoissa ja seuraviesteissä on tullut menestystä, päällimmäisenä mielessä Jukolan kolmossija 2019 ja muutamat henkilökohtaiset pääsarjan SM-mitalit.

Urheilu-uran sivussa opiskelen valtiotieteiden maisteriksi valtio-oppi pääaineen Åbo Akademissa. Olen kuitenkin aina ollut kiinnostunut työskentelemään urheilun parissa koska siihen minulla on eniten paloa. Siksi minun ei kauan tarvinnut miettiä kun sain tilaisuuden aloitta OK Trianin valmennuspäällikkönä. Monen maajoukkuevuoden jälkeen, sekä nuorissa että aikuisissa, sekä puolen vuoden Århusissa asumisen jälkeen minulla on mielestäni laaja käsitys siitä miten harjoitella jos haluaa nousta huipulle meidän lajissamme. Myös Turun urheiluakatemian toimintaan osallistuminen on kartuttanut kokemusta.

Pääasiallisiin työtehtäviini kuuluu harjoitusten suunnittelu, järjestäminen ja koordinointi sekä viikko- että vuositasolla. Pyrin siihen että harjoitukset olisivat korkealaatuisia ja jokaisen harjoituksen takaa löytyy syy miksi sitä tehdään ja miten se kehittää yksilöä eteenpäin. Olen myös käytettävissä kaikille jotka haluavat harjoitusvinkkejä tai neuvoja eri osa-alueilla miten kehittyä paremmaksi urheilijaksi ja suunnistajaksi. Toinen tavoitteeni on että jokaisen yksilön on mahdollista kehittyä omalla tavallaan omaan tahtiin ja viihtyä harjoituksissa. Yhdessä tehdään töitä jotta seura kehittyy ja voidaan yhteisesti sitten nauttia menestyksestä.

Olen tavoitettavissa vuorokauden ympäri ja toivon että otatte yhteyttä jos on jotain mielen päällä, yritän aina auttaa parhaani mukaan.

Nähdään harjoituksissa tai metsässä,

Otto Simosas
puh: 0408273426
S-posti: osimosas@gmail.com

Mikko Reitti – OK Trian – Toiminnajohtaja

Mikko Tapio Reitti ”Pappa”, siis kuka, mitä ja missä?

Alkuun on hyvä taustoittaa kenestä on kyse. Vaikka aika monelle olenkin tuttu mies. Asun Lammilla, Hämeen sydämessä. Ikää on 43 vuotta. Tällä hetkellä sinkku mies, jonka perheeseen kuuluu tasaisin väliajoin 2 pojan veijaria. Olen ex – luokan ja liikunnanopettaja. Ope hommia tuli paiskottua kaikkiaan 17 vuotta, kunnes annoin pikkusormen ja se vei koko käden.  Työnkuvaan kuuluvat nyt urheilutapahtumien järjestäminen, kuuluttaja- ja selostajatehtävät, vauva- ja perheuinti sekä kaikki muu laillinen liiketoiminta 😉 Parhaiten minut varmasti tunnistetaan kuuluttajana, ”suunnistuksen äänenä”, kuten joku on leikkisästi sanonut. Ehdottomat huippuhetket ovat olleet kuulutustehtävät kahden eri maailmanmestarin palkintojen jaoissa. Mårten Boströn ja Iivo Niskanen. Kaksi todella unohtumatonta hetkeä Hiukan pesäpallostadionilla ja Lahden torilla.

Oma suunnistajan polkuni on alkanut kaukaisella 80-luvulla Mäntsälän Urheilijoiden oravapolkutoiminnasta. Siellä minut tunnettiin nimellä TukiReitti (pikkuveli oli RastiReitti). Tieniyden kynnyksellä suunnistuspusakan väri vaihtui Porvoon virheä-valko-mustiin, kun siirryin edustamaan AOK:ta. Siellä pikku hiljaa sain kasvaa ja kehittyä suunnistajana. Hiljaisesta ja arasta suunnistajan alusta alkoi kasvaa edustuksen juoksija, joka sai kehittyä hyvässä porukassa. Tuolloin viestiliiga eli kukoistustaan ja noiden opettavaisten juoksujen kautta hiljalleen kasvoin ykkösjoukkueen juoksijaksi. Siitä tie vei OK Orienttiin ja vuosisadan vaihteessa piipahdin muutamaksi vuodeksi Hämeeseen, edustaen tuolloin Hauhon Sisua, palatakseni kuitenkin juurilleni ja OK Orientin väreihin. Seurauudistuksen myötä olen edustanut Triania sen alusta alkaen. Upeimmat hetket on koettu SM-viestissä sekä Jukolassa plakettien merkeissä. Henkilökohtaisesti oma SM-mitali on jäänyt saavuttamatta juniori ja pääsarjatasolla, lähellä toki on monta kertaa oltu. FSO:lla on aina ollut myös todella iso merkitys ja mestaruuskisat ovat aina olleet merkittävä tapahtuma. Vuosi 2008 oli minun osaltani se huippu vuosi, kun onnistuin voittamaan sekä keskimatkan sekä viestin mestaruuden. Jöijen kanssa käytiin kovaa kisaa 😉

Roolini on muuttunut vuosien myötä joukkueen kuopuksesta joukkueen konkariin. Oman polun kulkemisen kautta on hienoa nähdä nyt seuran omien junioreiden kasvavan suunnistajina ja yksilöinä.  Nyt toivon, että omalla panoksellani Trianin toiminnanjohtajana voin auttaa nuoria kehittymään suunnistajina. Toivon että voimme kehittää Trianista sellaisen huippuseuran, jossa jokainen kehittyy ja saa juuri sellaista tukea kuin tarvitsee. Toimimme seurassa laajalla säteellä junioreista huippuihin ja mastereihin. Suunnistus, pyöräsuunnistus sekä kilpailutoiminta ja tapahtumajärjestäminen kuin myös seurayhteistyö alueellamme ovat kaikki tärkeitä asioita.

Miten tämä sitten tulee ilmenemään seuramme toiminnassa. Mitään hokkuspokkus temppuja ei ole olemassa, vaan liikkeelle lähdetään pienin askelin. Omassa työnkuvassani se tarkoittaa mm tiedottamisen tehostamista ja toiminnan eri osa-alueiden sujuvuuden varmistamista. Käytössämme olevan Nimenhuuto-järjestelmän tehostaminen on yksi painopiste alue. Tulevaisuudessa seuramme toimintaa ja tehokkuuta arvoidaan pitkälti osallistujamäärien ja aktiivisuuden perusteella. Tässä Nimenhuuto on tärkeässä roolissa. Nyt onkin todella tärkeää, että tulevaisuudessa me kaikki käymme täppäämässä harjoitusten, leirien tai tapahtumien osalta olemmeko IN vai OUT, erityisesti IN täppäämiset ovat tärkeitä. Aktiivinen toiminta Nimenhuudossa viestii myös seurakavereille siitä, kuinka aktiivisia me kaikki olemme.

Seuran harjoituksia pyrimme kehittämään kaikkia palveleviksi ja panostamaan seuran yhteisiin kilpailumatkoihin sekä näkyvyyteen kisapaikoilla. Tästä hyvä esimerkki on edelläni esitellyt Heidi harrastepäällikkönä ja Otto valmennuspäällikkönä. Toimintaa seuramme tarjoaa läpi vuoden aivan kaikille pienistä isoihin, huippu-urheiluun panostaville ja suurelle harrastaja joukolle.

Toiminta tarvitsee tietysti tekijöitä. Koko seurakentän aktiivisuutta tarvitaan. Se että meitä on nyt jopa kolme henkilöä, jotka saavat palkkaa työstään, ei se poista talkootyön merkitystä. Me kolme voimme nyt ns virka-ajalla hoitaa juoksevia asioita, lupia ja muista sopimusasioita. Olkaan myös itse aktiivisia. Meillä on hieno, aikaan saava porukka. Olemme saaneet paljon kiitosta tapahtumistamme ja toivottavasti niin on myös tulevaisuudessa. Teitä kaikkia tarvitaan ja olen todella kiitollinen teidän hienosta panoksestanne. Kiitos

Meillä on seurana edessä suuri haaste – Jukola 2022. Vaikka se varmasti on monella mielessä, emme saa unohtaa perus seuratyön ja seuratoiminnan tärkeyttä. Suunnistuskoulut, kuntosuunnistukset, seuran omat harjoitukset, kilpailujärjestelyt, virkistystoiminta ja erilaiset muuta tapahtumat pyörivät koko ajan. Tulkaa kaikki siis osallistumaan ja myös tekemään. Yhdessä meillä kaikilla on mukavaa.

Jos olet siis jaksanut lukea tämän tekstin loppuun, niin onnittelut siitä. Näin siitä hiljaisesta ja arasta suunnistajan alusta on kuoriutunut tällainen ADHDDVDVHS, kuten tupaan itseäni tituleeraamaan. Minua saa ja pitää tulla nykimään hihasta. Vaikka tämä teksti on kokonaan suomeksi, niin ochså på svenska får man komma o hälssa på. Jag talar järna svenska med er, men med att skriva, det är jag ännu lite sämre på. 😉

Oikein aurinkoista kevään jatkoa kaikille.

Mikko ”Pappa” Reitti
OK Trianin toiminnanjohtaja
044-5805455
mikko.reitti@oktrian.fi

Kategoriat:
Ajankohtaista Uutiset