OK Trian (Orienteringsklubben Trian rf) är en år 2014 grundad östnyländsk specialförening för orientering, vars verksamhet innehåller sommar, cykel-, skid- och precisionsorientering. Vår målsättning är att erbjuda högklassiga hobby-, tränings- och tävlingsmöjligheter för alla intresserade enligt ens intresse och kunskap. OK Trian fokuserar på junior- och elitorientering.
Läs mera »

Vad är MOBO Go?

09.06.2017 kl. 05:53
MOBO Go är ett OK Trian lett projekt, i vilket vi kommer under åren 2017-2018 att planera upp till 30 orienteringsbanor runtom Östra Nyland. Banorna kommer att vara fritt tillgängliga genom MOBO-applikationen för alla som rör sig på trakten.

MOBO Go är ett OK Trian lett projekt, i vilket vi under åren 2017-2018 kommer att lägga upp till 30 orienteringsbanor runtom Östra Nyland. Banorna kommer att vara fritt tillgängliga genom MOBO-applikationen för alla som rör sig på trakten.

 

Med projektet vill vi göra motionsorientering ännu tillgängligare och mera lockande i Östra Nyland, genom att ta orienteringskartorna rakt till motionärens smartapparat. Vi önskar speciellt att MOBO Go ska uppmuntra barn och unga att röra på sig i genom att göra orientering en lättare tillgänglig form av motion. Samtidigt erbjuder MOBO Go ett nytt sätt att bekanta sig med mindre kända omgivningar i Östra Nyland för både bygdens invånare och turister.

 

De första 15 banorna kommer bli färdiga under sommaren 2017 och de allra ivrigaste kommer att kunna använda banorna genast då de blivit klara. Från och med sensommaren kommer vi sedan att arrangera evenemang där man får pröva på banorna och bekanta sig med MOBO-orientering i allmänhet, med eller utan handledning.

 

MOBO Go är ett i huvudsak offentligt finansierat projekt, vars största finansiär är den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Utöver detta stöds projektet av privata företag som vill vara med att stöda våra mål om att förbättra motionsmöjligheterna och uppliva landsbygden i Östra Nyland.

 

Ifall du har frågor eller funderingar om MOBO Go, så ta kontakt. Vi svarar gärna på alla frågor angående projektet!

Mikko Salervo
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport