Pekka och Saga trippelmästare i FSOM, herrarna vann stafetten

13.08.2019 kl. 18:51
Över 50 orienterare från Trian deltog i FSO-mästerskapen i Österbotten. Resultatet blev två trippelmästare, seger i herrklassen och många övriga medaljer samt plakettplatser. Arrangemangen lyckades väl och stämningen var på topp. Pristagarna kunde glädja sig över smakfulla lokala grönsaker.

Glada medaljörer och plaketister efter sprinten

Terrängen i Österbotten kan vara krävande om man är van vid att orientera i Södra Finland. Höjdskillnaderna är mindre och den stora stenen på kartan kan i verkligheten vara bara en meter hög. Trians orienterare var dock inte rädda för att ta emot utmaningen. Våra orienterare klarade sig bra under veckoslutet och föreningen åkte hem med flera nya FSO-mästare.

På fredagen tävlades det i sprint i Kristinestad. Fina gamla trähus med innergårdar skapade en krävande, men vacker tävlingsterräng. Innegårdarna innehöll flera portar och återvändsgränder. Att hålla koll på alla portar och gränder är inte alltid så lätt, men samtidigt erbjöd de en passlig utmaning för Trians orienterare. Publiken hade spridit sig ut runt staden och hejade fint på alla deltagare, vilket bidrog till en väldigt god stämning. Hejandet hjälpte tydligt, eftersom Trian klarade sig väldigt bra i sprinten.

I D14 var Saga Wickholm 1.

I H55 var Pekka Vuorinen 1.

I H21 var Topi Penttinen och Petteri Muukkonen 2. och 3.

I H14 var Linus Ekholm 2.

I D12 var Saana Kajander 2.

I D45 var Inga-Lill Åberg 3.

I D65 var Leni Windahl 3.

I H16 var Alec Still 3.

Alla resultat från sprinten

För långdistansen och stafetten flyttade tävlingen från Kristinestad till landets tomathuvudstad Närpes. Långdistansen avgjordes i varmt och soligt sommarväder, som garanterade att ingen hade kallt i skogen. Värmen bidrog också till att drickskontrollerna var populära. Tävlingsterrängen var mycket mer platt och hade betydligt färre stora samt tydliga objekt jämfört med Trians hemterräng. Därmed krävde terrängen god koncentreringsförmåga samt precision. Att utnyttja kompassen var inte heller en dålig idé. Trians orienterare klarade dock denna utmaning bra och landade med bra resultat.

I D12 var Saana 1.

I D14 var Saga 1. och Cecilia Nordgren 2.

I H40 var Petteri 1. och Mikko Reitti 3.

I H55 var Pekka 1.

I D12TR var Stella Isoniemi 1.

I D55 var Lea Martikainen 2.

I H21 var Topi 3.

I D65 var Rita Wickholm 3.

Alla resultat från långdistansen

På söndagen var det dags för orienteringen att bli en lagsport igen. En stafett är alltid ett bra tillfälle att skapa god föreningsanda. Terrängen i stafetten var delvis mer tydlig och öppen jämfört med långdistansen, men för ett bra lopp i stafetten krävdes också en god orienteringsförmåga. Att hålla lugnet då motståndarna närmar sig är också viktigt för att inte bomma då det gäller. Trian höll tungan rätt i mun och tog vinsten i klasserna H21 (Emil Sevelius, Petteri, Topi), D11-14 (Saana, Cecilia, Saga) samt H55 (Thomas Nyholm, Jan Aldén, Pekka).Trian klarade sig också bra i andra klasser och tog en tredje plats i klasserna D45 (Inga-Lill, Milla Laurila, Anneli Laurila), D55 (Rita, eni, Mirva Krum), H15-18 (Alec, Max Määttä, Simon Nordgren), D15-18 (Sofia Nordgren, Sandra Isoniemi, Jannica Lindahl) samt HD (Mikko, Teo Kettunen, Magnus Engblom).

Alla resultat från stafetten

 

Teo Kettunen
 
 
 
 
 
 
Halti
Olenius
Trimtex
Helakauppa
Skogsreviret
VJ Sport